Hasseltse Jeneverfeesten - 19 & 20 oktober 2013

Jeneverfeesten op facebook

Programma de Hasseltse Jeneverfeesten

 

 

Nieuwe jenevers, culinaire hoogstandjes en Hasseltse specialiteiten op smaak gebracht met muziek, ambiance en straattheater. Dát zijn de Hasseltse jeneverfeesten! Hou beslist 18 en 19 oktober vrij, want het belooft weer een spetterend feest van de smaak te worden.

 

Proef van het goede leven

 

Jenever stoken is voor Hasselt zoveel meer dan het vakkundig produceren van een geestrijke drank. Het is een traditie die de stad met veel passie levendig houdt. En daar geniet je met volle teugen van tijdens de Hasseltse Jeneverfeesten. Het recept bestaat al 25 jaar, maar elk jaar is de smaak verrassend anders.

 

Een portie cultuur

 

In het Nationaal Jenevermuseum komt het verhaal van de jenever tot leven. Van graankorrel tot borrel. In deze 19de-eeuwse stokerij maak je kennis met het beste van het beste van onder meer de Hasseltse jenever. De burgemeester proeft voor, daarna is het aan jou om te nippen en te genieten van de primeur 2014.

 

Een snuifje gastronomie

 

Van een verrukkelijk jeneverdiner tot de lekkerste gerechten met jenever als smaakmaker, maar ook zoete zaligheden en andere culinaire geneugten... Je proeft het allemaal tijdens dit feest van de smaak. Thuis nagenieten is toegestaan.

 

Flink wat sfeer

 

De traditie van de Hasseltse Jenever is in goede handen van de Confrérie van de Hasseltse Jenever. Dit genootschap bewaakt en beschermt dit rijke erfgoed van de stad. De activiteiten van de Confrérie bewonderen, is altijd weer een belevenis.

 

Een scheut straatanimatie

 

Laat je verrassen door de vele straatbands, origineel straattheater en beroemde - zelfs beruchte - straatzangers. Zin om mee te zingen? Gewoon doen!

 

Een vleugje competitie

 

Steevast op het programma: de spectaculaire kelnerwedloop. Kelners met een tjokvol dienblad leggen behendig en gezwind een parcours af. Morsen? Verboden! De winnaar krijgt zijn gewicht in Hasseltse jenever.

 

Smaakroute

 

Ben je benieuwd naar wat Hasselt zo anders maakt dan andere steden? Dan kan de Smaakroute hier een antwoord op bieden. Dit is een route door de Hasseltse binnenstad die de bezoeker op een verrassende manier laat kennismaken met enkele unieke locaties. De route is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt.


powered by anaXis