Covid richtlijnen

Staan 16 en 17 oktober 2021 al aangestipt in je agenda? Dat weekend vinden De Hasselste Jeneverfeesten plaats in Hasselt, helemaal covidproof. Er kan genoten worden van alle soorten van jenever die de Hasseltse stokers met liefde en vakmanschap voor ons bereiden, van culinaire hoogstandjes, van straattheater, muziek en dans.
De verschillende Jeneverpleinen kunnen worden betreden met een Covid Safe Ticket (CST) en betalen gebeurt enkel met eigen bankkaart of smartphone. Voor het duurzame karakter van de feesten doen we ook een beroep op u: deponeer de herbruikbare bekers enkel in de daartoe voorziene containers.
Laat de borrel smaken en geniet van de Hasseltse Jeneverfeesten!
 
Jeneverfeesten mét Covid Safe Ticket, zonder mondmaskers.
Kom jij 16 en 17 oktober meevieren in de Hasseltse binnenstad? Dan moet je een geldig Covid Safe Ticket (CST) voorleggen op de Jeneverpleinen. Op vertoon van je CST krijg je aan de ingang van een CST-zone een polsbandje voor alle Jeneverpleinen: Fruitmarkt, Groenplein, Begijnhof, Capucienenplein, Molenpoortplein en Kolonel Dusartplein. Voor het bezoeken van de verschillende jeneverstands in de rest van de binnenstad heb je geen Covid Safe Ticket nodig.

Waar kan je je polsbandje afhalen?
Aan elke ingang van een Jeneverplein kan je je CST laten scannen en krijg je een polsbandje voor alle Jeneverpleinen. Ook zijn er op verschillende plaatsen in de binnenstad extra scanlocaties waar je je polsbandje kan afhalen zodat je niet moet wachten aan de ingang van de Jeneverpleinen. Aan deze scanlocaties toon je je geldig Covid Safe Ticket. Is alles in orde? Dan krijg je een polssbandje dat geldt voor alle Jeneverpleinen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden.

Geldig Covid Safe Ticket?
Om toegang te krijgen tot de Jeneverpleinen, moet je een geldig CST tonen. Hiermee toon je dat je aan een van de onderstaande 4 voorwaarden voldoet:
  • je bent minstens 2 weken voor het evenement volledig gevaccineerd 
  • je bent negatief getest met een PCR-test (48 uur geldig)
  • je bent negatief getest met een antigeen(snel)test (24 uur geldig)
  • je bent hersteld van het coronavirus na besmetting en hebt een herstelcertificaat van maximum 6 maanden oud
Heeft u geen eID kaartlezer of toegang tot online overheidsdiensten zoals de covidsafeBE-app, mijnburgerprofiel.be of mijngezondheid.be en wenst u een bewijs van vaccinatie te verkrijgen, dan kunt u een afspraak maken in het stadhuis van uw gemeente (opgelet: enkel op afspraak!)
Daar zal men een ‘Token’ aanmaken zodat u zich via een wachtwoord kan aanmelden.
 
Hasselaren surfen naar www.hasselt.be, klikken op de button ‘Afspraak maken’, kiezen voor ‘Alle producten’ en klikken daarna op ‘Token aanvragen’.