Programma

Reset filter
07:00 - 14:00
Jeneverbrocantemarkt
Kolonel Dusartplein

De Hasseltse Antiek, Brocante en Curiosa Markt focust op jenever. Publicitaire gadgets, reclameborden en andere attributen wisselen vlot van eigenaar.
 

09:00 - 17:00
Jee Kast met Paranoïa
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
Opgesloten in een boekhandel is de droom van elke woordkunstenaar. In de boeken die er voorhanden zijn, gaat Jee Kast op zoek naar links met zijn geboortestad. Een uitdaging die berust op toeval en snelheid. Lezen en gelijkenissen vinden. 
Het resultaat? Een schema waar de echte wereld naast een parallel van fantasie komt te liggen. 
 
10:00 - 16:00
Dag van de Hasseltse Jenever opent de Jeneverfeesten 2021
Op de zaterdag van de Jeneverfeesten viert de Confrérie van de Hasseltse Jenever naar goede gewoonte haar ‘Dag van de Hasseltse Jenever’. De dag begint met een Jeneverontbijt in de Hotelschool om 10.00 uur (inschrijven verplicht). Om 11.30 uur start de optocht door de stad. Die brengt iedereen naar de traditionele Jenevermis in de Virga Jessebasiliek om 12.00 uur. De plechtige intronisatie van nieuwe Commandeurs en Ridders heeft plaats om 13.00 uur in het Begijnhof. Om 15.00 uur neemt de Confrérie deel aan de voorstelling van de nieuwe huisjenever van het Jenevermuseum. Let op: dit jaar in het Hasselts Begijnhof! Op zaterdag en zondag bemant de Confrérie in de Demerstraat en aan het Borrelmanneke sfeervolle borrelstanden waar  een groot gamma aan Hasseltse jenevers kan geproefd worden.
 
 
10:00 - 18:00
Rariteitenkabinet
Maastrichterstraat (Rariteitenkabinet)
In een 18de eeuws handelspand en een vooroorlogs jenevercafé in de Maastrichterstraat richt Karine Caelen een rariteitenkabinet in. Nergens beter kan je bijzondere attributen bezichtigen die deel uitmaken van de Hasseltse jenevergeschiedenis. Patrick Reygel vertelt in het ‘Hessels die geschiedenis. Wandel eens binnen en wie weet kom je buiten met een rariteit of een stukje geschiedenis in je handen.
 
10:00 - 19:00
Jenevermuseum
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Het Jenevermuseum houdt opendeur en breidt voor de gelegenheid uit naar de begijnhoftuin.  Ontdek de wortels van de jenevergeschiedenis, wat jenever is en hoe het gemaakt, geschonken en gedronken wordt. Voor de gelegenheid demonstreren een koperslager, een kuiper, een glasblazer en een glasgraveerder hun vakkennis. Natuurlijk is er doorlopend ambiance in het proeflokaal.
 
10:00 - 19:00
Jeneverattributen
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Verzamelclub De Langeman stelt in het Jenevermuseum een boeiende selectie jenever- en bierattributen uit hun rijke collecties.
 
10:00 - 19:00
Jenevermuseum - vaste presentatie
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Een compleet operationele 19de-eeuwse stoomstokerij: dat is het kloppend hart van ons levend museum. Filmpjes, geluidsfragmenten, een multimediale stokerijenkaart, museumgames en verschillende geurinstallaties (o.v. van de coronamaatregelen) nodigen uit tot actie. Je komt te weten waarom jenever “jenever” heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden. En op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Neem alles wat je opgepikt hebt in het museum mee naar het proeflokaal waar je tijdens de jeneverfeesten onze huisgestookte graanjenever en de enige echte Hasseltse kruidenjenever, het Sint-Lambertusdrèpke, kan degusteren. Gratis toegang na reservatie van je tijdslot op www.jenevermuseum.be.
 
 
10:00 - 20:00
Jeneverfestival
Groenplein
Na het overweldigend succes van de voorbije jaren bouwt Jos Tuts van de STOOPKES voor de zesde keer zijn eigen jenevertoog en -festival. Er is livemuziek op zaterdag van DJ Andy (13.00), Knappe Koppen (14.15, 15.15, 16.15), DJ Andy of Stiepke Jos (15.00), Stiepke Jos (16.00), Duo Festeyn (Steyn Schraepen - 17.00),  Op zondag DJ Andy (11.00), Knappe Koppen (13.00, 14.30, 16.30), L&M Band (15.15), JP Brikske (Limburgse André van Duyn - 16.00), Duo Festeyn (Steyn Schraepen - 17.15). Dus ambiance verzekerd!
Dzjieë koemp toch euch? - Jij komt toch ook?


 
10:00 - 20:00
Drèpkestoëg
Molenpoortplein

Het Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt installeert de langste toog en de grootste dansvloer!
In de tent zorgen de DJ's en de leden van het Feestcomité voor sfeer en plezier. Voor de 30ste verjaardag van de Hasseltse Jeneverfeesten, gooien ze er nog een speciale live act tegenaan.
De beste ambiance is verzekerd!

10:00 - 20:00
Stef Geers met De éénmanszaak
Fruitmarkt
1m², meer plaats heeft Stef Geers niet nodig om zijn éénmansjenevercafé uit te baten. Hij nodigt de voorbijgangers uit om even aan zijn toog te hangen en een gedicht, een mop, een geweldig levensverhaal, een bizar weetje of gewoon wat cafépraat met hem te delen. Stef charmeert en trakteert op zijn beurt.


 
10:00 - 20:00
Stef Geers met De éénmanszaak
Fruitmarkt
1m², meer plaats heeft Stef Geers niet nodig om zijn éénmansjenevercafé uit te baten. Hij nodigt de voorbijgangers uit om even aan zijn toog te hangen en een gedicht, een mop, een geweldig levensverhaal, een bizar weetje of gewoon wat cafépraat met hem te delen. Stef charmeert en trakteert op zijn beurt.
 
10:00 - 20:00
FRYNS Distillery, Respect the Old, Embrace the New
Vismarkt- Begijnhof (Zuivelmarkt)
FRYNS, de oudste familiedistilleerderij van Hasselt opgericht in 1887, laat zien hoe veelzijdig, lekker en hip Jenever is. Jenever is uiteindelijk ‘The Original Gin-Ever’.
Kom dit zelf ervaren op één van de verschillende locaties in de stad waar FRYNS op aanwezig zal zijn.
 
Zoals de jaarlijkse traditie het voorschrijft, zullen we op de Vismarkt staan met onze FRYNS-jenevers. Ook zullen onze FRYNS-producten te degusteren zijn bij verschillende horecapartners van Fryns. Zoek naar onze ‘The Original Gin-Ever’ in het straatbeeld en ontdek zo de creativiteit van onze horecapartners en de veelzijdigheid van onze producten. Voor deze editie zal onze Lady Jane, tante Jeanne voor de familie, ook uitzonderlijk aanwezig zijn. Zij zal met haar ‘ready-to-drink’ cocktails vertoeven in het Begijnhof in een uniek verhaal.
Iedereen is welkom deel te zijn van ons FRYNS-verhaal! We bieden namelijk ook bij elke stand, naast de FRYNS-jenever en Lady Jane Cocktails, een alcoholvrij alternatief aan zodat de BOB en de BOBETTE onder ons of diegenen die het graag wat rustiger aandoen, ook kunnen genieten van een smaakbeleving.  
 

 
10:00 - 20:00
Massy
Begijnhof (Zuivelmarkt)- Vismarkt
Ook dit jaar zijn we weer aanwezig. Met onze lekkere borrels en DJ op een nieuwe locatie in de Demerstraat (voor de ingang van de C&A).
10:00 - 20:00
Stokerij Vanderlinden
Hoogstraat-Fruitmarkt
Stokerij der Hasseltse Echtheid, dat is Stokerij Vanderlinden. Het stoken en de jeneverkwaliteit in ere te houden is zijn missie. Geen haast maar passie en tijd geven de smaak aan het beslag van gerst en rogge. In distilleerketel Henri wordt de kostbare moutwijn gedistilleerd. De passie van zaakvoerder Olivier Vanderlinden vertaalt zich in op hout gelagerde, jenevers, vruchtenjenevers en een speculaasjenever. Er worden ook twee nieuw topproducten voorgesteld met de signatuur van Olivier Vanderlinden, ontwerper van echtheid.
10:00 - 20:00
Hasseleta
Capucienenplein
Hoogstudentenclub Moeder Hasseleta geeft het podium aan jonge muzikanten en bands uit de omgeving. Al sinds jaar en dag slagen de mannen van Groen-Wit-Groen er in om veel, heel veel ambiance te creëren. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Een heerlijke jenever met een streepje muziek zal hier dan ook de prioriteit zijn! Hopelijk tot dan!
 
10:00 - 20:00
Jardin Mystique
Kadettenplein
JCI Hasselt vormt het charmante Kadettenplein om tot een betoverende “Jardin Mystique”. Ze maakt van deze besloten plek een feeërieke must-visit! Arne Van Coillie zorgt voor de muzikale noten.
In de bar worden de beste jenevers, cocktails, mocktails en Hasseltse koffie geserveerd en worden er hapjes voor de kleine honger voorzien.

 
10:00 - 20:00
The Super Sexy Big Boys Band
Mobiel
Belgium-based international boy band belting out pop, rock, hip-hop, electro-funk, world and other "wow" music. Can you handle it?
 
10:00 - 20:00
Koninklijke Hasseltse Bakkers
Witte Nonnenstraat
De Koninklijke Hasseltse Bakkers heeft sinds de eerste Jeneverfeesten in 1989 maar één doel voor ogen: de promotie van de Hasseltse speculaas. Hun stand baadt in het heerlijke aroma van de specerijen dat aan de bakoven ontsnapt.
Hun fanbase verbreedde zich gestaag en reikt tot ver over de grenzen. Vandaag verheugen zij zich op de groeiende waardering van het jonge publiek. Ook de combinatie van Hasseltse Speculaas en de Hasseltse Jenever bleek een schot in de roos.
 
10:00 - 20:00
Smeets Jenever, al 100 jaar dé smaakmaker van Hasselt
Begijnhof (Zuivelmarkt)- Vismarkt
Wie Hasselt zegt, zegt Smeets, en omgekeerd geldt hetzelfde. Als vaste waarde tijdens de Jeneverfeesten pakt Smeets dit jaar EXTRA groot uit! Ter ere van 100 jaar Smeets palmt het iconische merk de binnenstad in met een smaakmakende Smeets Ontdekkingsroute. Herbeleef de rijke geschiedenis en ontdek de creatieve collabs met Hasseltse talenten. Van beeld, tot woord, tot mond! Moe van al dat wandelen? Laat je verrassen en verfrissen door een Smeets cocktail bij de oergezellige Hasseltse horeca. Hou je liever van puur? Kom dan de Smeets Graanjenevers, Vruchten & Creams proeven op de vismarkt én uiteraard bij de vele lokale horecapartners. Vier mee met Smeets en afspraak op de Jeneverfeesten!
www.smeets.be
 
10:00 - 20:00
't Stookkot
Paardsdemerstraat- Begijnhof (Zuivelmarkt)
Distillerie ’t Stookkot is niet zomaar een stokerij. Het is een verhaal van verbondenheid met de streek, de producten en de métier van het stoken. Gevestigd in een hoeve van anno 1900 ademt de stokerij de typische sfeer van een landbouwstokerij uit. ‘t Stookkot betrekt zijn granen hoofdzakelijk uit de regio en laat deze malen in de dorpsmolen van Stevoort. Benieuwd hoe onze graan- en fruitjenevers proeven of zin in een honinglikeurtje kom dan zeker even langs in de Paardsdemerstraat.

De stokerij bezoeken kan de tweede zondag van elke maand van 14u tot 18u of na afspraak via mail  info@stookkot.be
 
10:00 - 20:00
Geleide Jeneverfeesten-wandeling (euch èn 't Hessels!)
Hasselt met een gids ontdekken tijdens de Jeneverfeesten is een echte aanrader, een feestelijke beleving. Ditmaal vertellen we u niet over de geschiedenis en de historische gebouwen van de Limburgse hoofdplaats; dat is interessant, maar dat doen we een andere keer. We bekijken nu die plaatsen die onze stad tot ‘Jeneverstad’ van België maakten. We vertellen over de jenevergeschiedenis ‘van korrel tot borrel’ en we wandelen vooral langs die plaatsen waar ambiance is en gefeest wordt. Welkom! 
Praktische informatie
·       Geldig op zaterdag en zondag 
·       Duur: 2 uur of af te spreken
·       Vergoeding voor de gids: € 70 (maximaal 20 personen per gids) 
·       Vertrekplaats: af te spreken met de gids
·       Talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Hessels
·       Reservatie via mail htgidsen@yahoo.com – u ontvangt een bevestiging
Op beide dagen zijn ook geleide wandelingen voor individuele bezoekers voorzien, en dit om 15 en 16 uur (17 uur in reserve). 
•         Organisatie: HTG - Hasseltse Toeristische Gidsen vzw
•         Info op website: www.hasseltsetoeristischegidsen.be
 
10:00 - 20:00
De 3 Tenoren
Vanop een balkon of vanuit een raam, de 3 tenoren zullen zeker jullie blik even van het jeneverglaasje afhalen en doen opkijken. Hemelse gezangen in de binnenstad.
Elk uur op verschillende locaties binnenstad.
10:00 - 20:00
Per-Q-STX-SUITS
Mobiel
Een interactief visueel spektakel met drums, sterke stemmen en synchrone expressie.
12:00 - 19:00
Culinair Jeneverdorp
Begijnhof (Zuivelmarkt)

Het Begijnhof wordt omgetoverd tot een gezellig culinair dorp met foodtrucks en jeneverstands van Smeets Jenever, Fryns en ’t Stookkot. Zaterdag om 15u wordt er ook de nieuwe museumjenever in primeur voorgesteld. Laat je verwonderen door creatieve topgerechten en fantastische cocktails, telkens met een knipoog naar jenever. Het grootste feest voor het kleinste glaasje, daar moet je bij zijn!

 
 
13:00 - 13:30
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.

 
13:00 - 13:30
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
13:00 - 13:30
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
 
13:00 - 17:00
Monkey-Business met The Red Light District
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Na de groen en de blauwe boulevard heeft hasselt tijdens de jeneverfeesten ook een Rode Boulevard. Het Capucieneplein in Hasselt wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een het plein van plezier en zeer lichte zeden. What happens in the Red Light District, stays in the Red Light District.

 
 
 
13:00 - 18:00
Beat me up Scotty
Mobiel
De Hasseltse percussieband groeide sinds 2006 uit tot een volwaardige band met 18 drummers. Hun enthousiasme en het opzwepende ritme van hun muziek werken heel aanstekelijk.
 
 
13:00 - 18:00
Jan De Belleman en vrienden
Mobiel
Sinds 2015 is belleman Jan Dierckx de officiële stadsomroeper. Met zijn luide en heldere stem kondigt hij talrijke officiële gebeurtenissen aan. Dat is niet anders bij de jeneverfeesten. Als enthousiast promotor van de Hasseltse jenever en gastronomie, wist hij zijn collega’s ten lande te overtuigen om de Hasseltse Jeneverfeesten te bezoeken. Jan en zijn collega’s zijn te herkennen aan hun mooie kostuum en hun bel. Belleman Jan is diegene die Hassels kan!
 
13:00 - 19:00
La Ballerine
Mobiel
Deze gracieuze, temperamentvolle señoritas dansen op de veelal Spaanse muziek, die in alle gradaties van opzwepend naar sereen klinkt. Zij maken daarbij dankbaar gebruik van hun mooie grote waaiers, doeken, sluierwaaiers en vleugels. Ook hun jurken zelf, in allerlei rode schakeringen, hebben een grote rol. Door te spelen met grote zijden doeken, lijken ze er telkens anders uit te zien.
13:00 - 20:00
Den Ossekop
Fruitmarkt

Sinds de allereerste editie is de feesttent Den Ossekop de toplocatie van de jeneverfeesten. Nu 30 jaar later is het nog steeds een hotspot. Het succesvolle concept houdt stand: de gastheren van het eerste uur, Danny Kerkhofs en Stefania op het podium, een passage van Joe Hardy op zondag.
 

13:30 - 14:00
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
13:30 - 16:30
Het Hasselts Toneel met De jeneverbaronnen
Grote Markt- Demerstraat- Mobiel- Witte Nonnenstraat
De jeneverbaronnen en de jeneverbaronessen verwelkomen je in de binnenstad. Er moet graan gekocht worden om jenever te stoken maar dat loopt niet altijd van een leien dakje. De baronnen bieden tegen elkaar op en maken ruzie. Op zich niet bijzonder op de marktplaats tot de baronessen zich gaan bemoeien… Na de verkoop moeten de graanzakken natuurlijk versleept worden. Het publiek moet helpen, maar wordt wel rijkelijk beloond met de lekkerste jenever!
 
14:00 - 14:30
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
14:00 - 14:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
Zaterdag en zondag om 14, 15, 16, 17 uur


 
 
 
14:00 - 14:40
Het Volgende Punt
Demerstraat
Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteerde Het Volgende Punt, een A Capella mannenkoor, een selectie drink- en meezingliederen die ze met veel gevoel voor harmonie en samenzang ten gehore brengen.

 
14:00 - 14:45
Rollende Ritmes
Molenpoortplein
De Rollende Ritmes is de djembe-groep van Pasform. De leerlingen laten het ritme met veel enthousiasme los op het publiek.
 
14:00 - 17:00
Toeternietoe Hasselt
Mobiel
Toeternietoe Hasselt is een echte sfeerband. Haar motto: Het moet niet altijd 100% juist zijn, als het maar plezant is voor de band en de toeschouwers. Daarom brengen ze een aanstekelijk repertoire op hoeken en pleinen in de binnenstad.

 
14:00 - 18:00
Ultimate Freekshow
Mobiel
Van Stromae tot Andre Hazes jr. en van the Beatles tot The Weekend, gewapend met zijn gitaar speelt Ultimate Freekshow de liedjes die jij wil horen. Bekijk het ruime aanbod, geef je keuze door en hou je vooral niet in om mee te zingen en te dansen!
 
14:00 - 18:00
Serveuses Bavard
Mobiel
De Serveuses Bavard bedienen vlot hun gasten terwijl ze zonder ophouden commentaar geven op elkaar. Maar welke maaltijd er onder hun stolpen zit, dat blijkt pas écht een verrassing!
 
14:00 - 19:00
Limburgse Lindy Hoppers & dansschool Shake Lab
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
Op de Lindy stage wanen de bezoekers zich in de jaren ’30 én ’40 van de vorige eeuw. Limburgse Lindy Hoppers en dansschool Shake Lab nodigen de bezoekers uit om op de aanstekelijke, swingende deuntjes van Tasty Town Big Band lindy hop te dansen! De ‘taxidansers’ van dansschool Shake Lab begeleiden je graag even persoonlijk op de dansvloer. Kom genieten van een nostalgische atmosfeer in openlucht!
 
 
 
14:30 - 15:00
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.
 
14:30 - 15:00
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
14:30 - 15:00
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
14:30 - 15:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Gert-Jan Dreessen (drums) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Flink shaken met veel improvisatie en interactie. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
 
15:00 - 15:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
 
15:00 - 15:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
15:00 - 15:45
Great Balls of Choir
Dorpsstraat
Dit koor tovert bekende pop- en rocksongs om tot meerstemmige pareltjes en nodigt het publiek uit om mee te zingen. Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteren de muzikanten liedjes die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?


 
15:00 - 16:00
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
De Tasty Town Big Band speelt thuis. Deze big band werd vijf jaar geleden gesticht door vijf enthousiaste amateur-jazzmuzikanten en staat onder leiding van Jack Coenen.
Na een geslaagde doortocht op de Jeneverfeesten 2018 delen zij ook dit jaar hun passie voor de swing uit de jaren '30 en '40.


 
15:00 - 16:00
Het Genootschap met een vervolg op Kleine Helden
Het Genootschap ter bevordering van de Voordacht- en Vertelkunst brengt een vervolg op het fictieve verhaal Kleine Helden. Hierin vertelt het hoe enkele Hasselaren de Grote Oorlog overleefden dankzij het ingrijpen van de pastoor en de koster van Godsheide. Of hoe mensenlevens werden gered dankzij jenever! Het verhaal werd geschreven door Noël Marechal.
 
15:00 - 16:00
Koninklijke Harmonie Hasselt
Grote Markt
De koninklijke Harmonie Hasselt brengt een programma geïnspireerd op de aantrekkelijke Latijns-Amerikaanse ritmes aangevuld met enkele marsen.
Samen met drumband en majorettes begeleiden zij op zaterdag de Confrérie van de Hasseltse Jenever bij hun optocht door de stad. Ga hen ook begroeten op jeneverstand op de Grote Markt.
 
15:00 - 17:00
Voorstelling museumjenever 2021
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Sinds 1991 produceert het Jenevermuseum een échte Hasseltse graanjenever. Deze museumjenever wordt gestookt in de 19de-eeuwse beschermde stookinstallatie en volgens een traditioneel recept. Het is een bijzonder exclusief product dat slecht in een beperkte oplage van 1.000 kruiken per jaar op de markt wordt gebracht. De voorproever van dienst is traditiegetrouw de burgemeester. 
 
15:30 - 16:00
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
15:30 - 16:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano) en Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Dan flink roeren met veel improvisatie en interactie. Speciaal voor deze jeneverfeesten zorgt Kim voor een bijzondere toets en voegt ze een geheim ingrediënt toe in de vorm van een gastmuzikant. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
16:00 - 16:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
16:00 - 16:30
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.
 
16:00 - 16:30
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
16:00 - 16:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
16:00 - 16:40
Het Volgende Punt
Koning Albertstraat
Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteerde Het Volgende Punt, een A Capella mannenkoor, een selectie drink- en meezingliederen die ze met veel gevoel voor harmonie en samenzang ten gehore brengen.

 
16:00 - 17:00
Het Genootschap met een vervolg op Kleine Helden
Het Genootschap ter bevordering van de Voordacht- en Vertelkunst brengt een vervolg op het fictieve verhaal Kleine Helden. Hierin vertelt het hoe enkele Hasselaren de Grote Oorlog overleefden dankzij het ingrijpen van de pastoor en de koster van Godsheide. Of hoe mensenlevens werden gered dankzij jenever! Het verhaal werd geschreven door Noël Marechal.

 
16:15 - 17:00
De Jartellen
Begijnhof (Zuivelmarkt)
De Jartellen zijn een jong, levendig blazersensemble dat covers brengt in een volledig nieuw jasje. Onder dat jasje: jartellen uiteraard. Of niet?! Je kan het hen altijd eens vragen. Wat ze alleszins wel mee hebben is een gigantische dosis enthousiasme en ambiance.
 
16:30 - 17:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Gert-Jan Dreessen (drums) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Flink shaken met veel improvisatie en interactie. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
 
17:00 - 17:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
17:00 - 17:30
Jee Kast met Alle prinsessen moeten dood
Maastrichterstraat (Boekhandel Grim)
In een duister, onherbergzaam landschap voorbij een donker woud staat een luguber kasteel. Het is haast een ruïne. De overblijfselen van het kasteel staan er al zoveel jaren langer dan de leeftijd van iedereen die er ooit woonde bij elkaar opgeteld. Klimop woekert over kantelen en meer spinnenwebben dan stenen geven vorm aan wat ooit een mooie plek was. Lang geleden, was er eens een koning. Een lieve, grijze oude man. Tja. 
Die is er nu niet meer.  Zeven prinsesjes stralen. Ze wonen in kille omgeving en nu zijn ze klaar voor de buitenwereld. Denken ze.
 
17:00 - 17:30
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
 
17:00 - 17:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
17:00 - 17:45
Great Balls of Choir
Dorpsstraat
Dit koor tovert bekende pop- en rocksongs om tot meerstemmige pareltjes en nodigt het publiek uit om mee te zingen. Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteren de muzikanten liedjes die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?


 
17:30 - 18:30
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
De Tasty Town Big Band speelt thuis. Deze big band werd vijf jaar geleden gesticht door vijf enthousiaste amateur-jazzmuzikanten en staat onder leiding van Jack Coenen.
Na een geslaagde doortocht op de Jeneverfeesten 2018 delen zij ook dit jaar hun passie voor de swing uit de jaren '30 en '40.


 
17:30 - 18:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano) en Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Dan flink roeren met veel improvisatie en interactie. Speciaal voor deze jeneverfeesten zorgt Kim voor een bijzondere toets en voegt ze een geheim ingrediënt toe in de vorm van een gastmuzikant. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
10:00 - 18:00
Die.f
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Installatievoorstelling van die.f.
Ief en Dieter van het theatercombo die.f lieten zich door de gekende pandemie inspireren en werkten NIETS uit. NIETS is een theaterbeleving van een zevental minuten die je alleen of met z’n twee kan ervaren in een coronaveilige installatie. Kom dus voor NIETS naar het Jenevermuseum en je komt niet voor niets. Gratis op de binnenkoer van het Jenevermuseum. Houd rekening met een (kleine) veilige wachtrij.
 
10:00 - 18:00
Rariteitenkabinet
Maastrichterstraat (Rariteitenkabinet)
In een 18de eeuws handelspand en een vooroorlogs jenevercafé in de Maastrichterstraat richt Karine Caelen een rariteitenkabinet in. Nergens beter kan je bijzondere attributen bezichtigen die deel uitmaken van de Hasseltse jenevergeschiedenis. Patrick Reygel vertelt in het ‘Hessels die geschiedenis. Wandel eens binnen en wie weet kom je buiten met een rariteit of een stukje geschiedenis in je handen.
 
10:00 - 19:00
Jenevermuseum
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Het Jenevermuseum houdt opendeur en breidt voor de gelegenheid uit naar de begijnhoftuin.  Ontdek de wortels van de jenevergeschiedenis, wat jenever is en hoe het gemaakt, geschonken en gedronken wordt. Voor de gelegenheid demonstreren een koperslager, een kuiper, een glasblazer en een glasgraveerder hun vakkennis. Natuurlijk is er doorlopend ambiance in het proeflokaal.

 
10:00 - 19:00
Jenevermuseum - vaste presentatie
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Een compleet operationele 19de-eeuwse stoomstokerij: dat is het kloppend hart van ons levend museum. Filmpjes, geluidsfragmenten, een multimediale stokerijenkaart, museumgames en verschillende geurinstallaties (o.v. van de coronamaatregelen) nodigen uit tot actie. Je komt te weten waarom jenever “jenever” heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden. En op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Neem alles wat je opgepikt hebt in het museum mee naar het proeflokaal waar je tijdens de jeneverfeesten onze huisgestookte graanjenever en de enige echte Hasseltse kruidenjenever, het Sint-Lambertusdrèpke, kan degusteren. Gratis toegang na reservatie van je tijdslot op www.jenevermuseum.be.
 
 
10:00 - 19:00
Expo 'Pinball Mania
Witte Nonnenstraat
Ontdek hét icoon van de cafécultuur uit de jaren 1980: de pinball machine of flipperkast. Je duikt in de geschiedenis, van de eerste spijkertafels tot de meest gesofisticeerde klank- en lichtkasten én je voelt zelf de vibes dankzij 10 bespeelbare flipperkasten met ronkende namen als Wizard!, Whirlwind en Pirates of the Caribbean. Gratis toegang na reservatie van je tijdslot op www.jenevermuseum.be.
 
10:00 - 19:00
Jeneverattributen
Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat)
Verzamelclub De Langeman stelt in het Jenevermuseum een boeiende selectie jenever- en bierattributen uit hun rijke collecties.
10:00 - 20:00
Jeneverfestival
Groenplein
Na het overweldigend succes van de voorbije jaren bouwt Jos Tuts van de STOOPKES voor de zesde keer zijn eigen jenevertoog en -festival. Er is livemuziek op zaterdag van DJ Andy (13.00), Knappe Koppen (14.15, 15.15, 16.15), DJ Andy of Stiepke Jos (15.00), Stiepke Jos (16.00), Duo Festeyn (Steyn Schraepen - 17.00),  Op zondag DJ Andy (11.00), Knappe Koppen (13.00, 14.30, 16.30), L&M Band (15.15), JP Brikske (Limburgse André van Duyn - 16.00), Duo Festeyn (Steyn Schraepen - 17.15). Dus ambiance verzekerd!
Dzjieë koemp toch euch? - Jij komt toch ook?
 
 
10:00 - 20:00
Drèpkestoëg
Molenpoortplein
Het Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt installeert de langste toog en de grootste dansvloer!
In de tent zorgen de DJ's en de leden van het Feestcomité voor sfeer en plezier. Voor de 30ste verjaardag van de Hasseltse Jeneverfeesten, gooien ze er nog een speciale live act tegenaan.
De beste ambiance is verzekerd!
10:00 - 20:00
FRYNS Distillery, Respect the Old, Embrace the New
Vismarkt- Begijnhof (Zuivelmarkt)
FRYNS, de oudste familiedistilleerderij van Hasselt opgericht in 1887, laat zien hoe veelzijdig, lekker en hip Jenever is. Jenever is uiteindelijk ‘The Original Gin-Ever’.
Kom dit zelf ervaren op één van de verschillende locaties in de stad waar FRYNS op aanwezig zal zijn.
 
Zoals de jaarlijkse traditie het voorschrijft, zullen we op de Vismarkt staan met onze FRYNS-jenevers. Ook zullen onze FRYNS-producten te degusteren zijn bij verschillende horecapartners van Fryns. Zoek naar onze ‘The Original Gin-Ever’ in het straatbeeld en ontdek zo de creativiteit van onze horecapartners en de veelzijdigheid van onze producten. Voor deze editie zal onze Lady Jane, tante Jeanne voor de familie, ook uitzonderlijk aanwezig zijn. Zij zal met haar ‘ready-to-drink’ cocktails vertoeven in het Begijnhof in een uniek verhaal.
Iedereen is welkom deel te zijn van ons FRYNS-verhaal! We bieden namelijk ook bij elke stand, naast de FRYNS-jenever en Lady Jane Cocktails, een alcoholvrij alternatief.

 
10:00 - 20:00
Massy
Begijnhof (Zuivelmarkt)- Vismarkt
Ook dit jaar zijn we weer aanwezig. Met onze lekkere borrels en DJ op een nieuwe locatie in de Demerstraat (voor de ingang van de C&A).
10:00 - 20:00
Stokerij Vanderlinden
Hoogstraat-Fruitmarkt
Stokerij der Hasseltse Echtheid, dat is Stokerij Vanderlinden. Het stoken en de jeneverkwaliteit in ere te houden is zijn missie. Geen haast maar passie en tijd geven de smaak aan het beslag van gerst en rogge. In distilleerketel Henri wordt de kostbare moutwijn gedistilleerd. De passie van zaakvoerder Olivier Vanderlinden vertaalt zich in op hout gelagerde, jenevers, vruchtenjenevers en een speculaasjenever. Er worden ook twee nieuw topproducten voorgesteld met de signatuur van Olivier Vanderlinden, ontwerper van echtheid.
10:00 - 20:00
Hasseleta
Capucienenplein
Hoogstudentenclub Moeder Hasseleta geeft het podium aan jonge muzikanten en bands uit de omgeving. Al sinds jaar en dag slagen de mannen van Groen-Wit-Groen er in om veel, heel veel ambiance te creëren. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Een heerlijke jenever met een streepje muziek zal hier dan ook de prioriteit zijn! Hopelijk tot dan!
 
10:00 - 20:00
Jardin Mystique
Kadettenplein
JCI Hasselt vormt het charmante Kadettenplein om tot een betoverende “Jardin Mystique”. Ze maakt van deze besloten plek een feeërieke must-visit! Arne Van Coillie zorgt voor de muzikale noten.
In de bar worden de beste jenevers, cocktails, mocktails en Hasseltse koffie geserveerd en worden er hapjes voor de kleine honger voorzien.
 
10:00 - 20:00
Koninklijke Hasseltse Bakkers
Witte Nonnenstraat
De Koninklijke Hasseltse Bakkers heeft sinds de eerste Jeneverfeesten in 1989 maar één doel voor ogen: de promotie van de Hasseltse speculaas. Hun stand baadt in het heerlijke aroma van de specerijen dat aan de bakoven ontsnapt.
Hun fanbase verbreedde zich gestaag en reikt tot ver over de grenzen. Vandaag verheugen zij zich op de groeiende waardering van het jonge publiek. Ook de combinatie van Hasseltse Speculaas en de Hasseltse Jenever bleek een schot in de roos.
 
10:00 - 20:00
Smeets Jenever, al 100 jaar dé smaakmaker van Hasselt
Vismarkt- Begijnhof (Zuivelmarkt)
Wie Hasselt zegt, zegt Smeets, en omgekeerd geldt hetzelfde. Als vaste waarde tijdens de Jeneverfeesten pakt Smeets dit jaar EXTRA groot uit! Ter ere van 100 jaar Smeets palmt het iconische merk de binnenstad in met een smaakmakende Smeets Ontdekkingsroute. Herbeleef de rijke geschiedenis en ontdek de creatieve collabs met Hasseltse talenten. Van beeld, tot woord, tot mond! Moe van al dat wandelen? Laat je verrassen en verfrissen door een Smeets cocktail bij de oergezellige Hasseltse horeca. Hou je liever van puur? Kom dan de Smeets Graanjenevers, Vruchten & Creams proeven op de vismarkt én uiteraard bij de vele lokale horecapartners. Vier mee met Smeets en afspraak op de Jeneverfeesten!
www.smeets.be
 
10:00 - 20:00
Stiltlife met Naranja
Mobiel
Dit straattheater op hoge stelten – viert uitbundige vrouwelijke sensualiteit en zijn magische kracht.
De sinaasappelverkoopster heeft een spuit met lekker geurend water bij zich waarmee ze op subtiele manier ervoor zorgt dat iedereen voldoende afstand van elkaar houdt. En mocht iemand echt niet door willen lopen, kan het ook wat minder subtiel.
 
10:00 - 20:00
't Stookkot
Paardsdemerstraat- Begijnhof (Zuivelmarkt)
Distillerie ’t Stookkot is niet zomaar een stokerij. Het is een verhaal van verbondenheid met de streek, de producten en de métier van het stoken. Gevestigd in een hoeve van anno 1900 ademt de stokerij de typische sfeer van een landbouwstokerij uit. ‘t Stookkot betrekt zijn granen hoofdzakelijk uit de regio en laat deze malen in de dorpsmolen van Stevoort. Benieuwd hoe onze graan- en fruitjenevers proeven of zin in een honinglikeurtje kom dan zeker even langs in de Paardsdemerstraat.

De stokerij bezoeken kan de tweede zondag van elke maand van 14u tot 18u of na afspraak via mail  info@stookkot.be
 
10:00 - 20:00
Geleide Jeneverfeesten-wandeling (euch èn 't Hessels!)
Hasselt met een gids ontdekken tijdens de Jeneverfeesten is een echte aanrader, een feestelijke beleving. Ditmaal vertellen we u niet over de geschiedenis en de historische gebouwen van de Limburgse hoofdplaats; dat is interessant, maar dat doen we een andere keer. We bekijken nu die plaatsen die onze stad tot ‘Jeneverstad’ van België maakten. We vertellen over de jenevergeschiedenis ‘van korrel tot borrel’ en we wandelen vooral langs die plaatsen waar ambiance is en gefeest wordt. Welkom! 
Praktische informatie
·       Geldig op zaterdag en zondag 
·       Duur: 2 uur of af te spreken
·       Vergoeding voor de gids: € 70 (maximaal 20 personen per gids) 
·       Vertrekplaats: af te spreken met de gids
·       Talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Hessels
·       Reservatie via mail htgidsen@yahoo.com – u ontvangt een bevestiging
Op beide dagen zijn ook geleide wandelingen voor individuele bezoekers voorzien, en dit om 15 en 16 uur (17 uur in reserve). 
•         Organisatie: HTG - Hasseltse Toeristische Gidsen vzw
•         Info op website: www.hasseltsetoeristischegidsen.be
 
10:00 - 20:00
LED Drums
Mobiel
Deze LED Drum artiesten entertainen het publiek met hun percussie ritmes, kleureffecten en interactieve elementen. Een levendige en ritmische act die alle zintuigen prikkelt. Een originele uitvoering die chereografie, komedie en heerlijke Wow-effecten toont.
10:00 - 20:00
De 3 Tenoren
Vanop een balkon of vanuit een raam, de 3 tenoren zullen zeker jullie blik even van het jeneverglaasje afhalen en doen opkijken. Hemelse gezangen in de binnenstad.
Elk uur op verschillende locaties binnenstad.
11:00 - 12:00
Stefan Meylaers en Kenneth Theunissen
Fruitmarkt
Om 11 uur wordt de Hasseltse binnenstad wakker geschud met ambiancemuziek vanuit de klokkentoren van de Sint-Quintinuskathedraal. Pianist Stefan Meylaers speelt vanop 36 meter hoogte samen met stadsbeiaardier Kenneth Theunissen. Tijdens de ochtendgymnastiek kunt u luidkeels meezingen met kaskrakers van Vader Abraham, Edith Piaf, Jo Erens, Armand Preud’homme, Ramses Shaffy, Joe Harris en Dalida. Uiteraard kan het schitterende Jeneverlied van Joe Hardy niet ontbreken. Als afsluitend hoogtepunt zal Jos Tuts op de klokkengalerij het Hasselts volkslied ‘E witteke, e witteke, e witteke’ zingen!
 
11:00 - 15:00
Rondleiding 'Pinball Wizard!'
Witte Nonnenstraat
Museumdirecteur Davy Jacobs neemt je mee op een “roadtrip tot nostalgia” tijdens een rondleiding doorheen de expo ‘Pinball Mania’. Bagatelles, Ballyhoo, tilt, DMD-display enz. Het komt allemaal aan bod en je speelt natuurlijk zelf een stevig potje pinball. Deelname gratis, reservatie verplicht via www.jenevermuseum.be (max. 10 deelnemers per rondleiding).
 
12:00 - 19:00
Culinair Jeneverdorp
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Het Begijnhof wordt omgetoverd tot een gezellig culinair dorp met foodtrucks en jeneverstands van Smeets Jenever, Fryns en ’t Stookkot. Zaterdag om 15u wordt er ook de nieuwe museumjenever in primeur voorgesteld. Laat je verwonderen door creatieve topgerechten en fantastische cocktails, telkens met een knipoog naar jenever. Het grootste feest voor het kleinste glaasje, daar moet je bij zijn!
 
13:00 - 13:30
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
 
13:00 - 17:00
Monkey-Business met The Red Light District
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Na de groen en de blauwe boulevard heeft hasselt tijdens de jeneverfeesten ook een Rode Boulevard. Het Capucieneplein in Hasselt wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een het plein van plezier en zeer lichte zeden. What happens in the Red Light District, stays in the Red Light District.

 
 
13:00 - 18:00
Jan De Belleman en vrienden
Mobiel
Sinds 2015 is belleman Jan Dierckx de officiële stadsomroeper. Met zijn luide en heldere stem kondigt hij talrijke officiële gebeurtenissen aan. Dat is niet anders bij de jeneverfeesten. Als enthousiast promotor van de Hasseltse jenever en gastronomie, wist hij zijn collega’s ten lande te overtuigen om de Hasseltse Jeneverfeesten te bezoeken. Jan en zijn collega’s zijn te herkennen aan hun mooie kostuum en hun bel. Belleman Jan is diegene die Hassels kan!

 
13:00 - 20:00
Den Ossekop
Fruitmarkt
Sinds de allereerste editie is de feesttent Den Ossekop de toplocatie van de jeneverfeesten. Nu 30 jaar later is het nog steeds een hotspot. Het succesvolle concept houdt stand: de gastheren van het eerste uur, Danny Kerkhofs en Stefania op het podium, een passage van Joe Hardy op zondag.
 
13:30 - 14:00
De Banneuxkes met Hesselieëre vejere den daag van zjenever
In café bij Tin wordt de dag van de jenever gevierd. De stamgasten zien dat natuurlijk zitten, al die gratis borrelkes. Dat is niet zo voor de champetter, mijnheer pastoor en de burgemeester. Als daar bovenop de vrouwen nog roet in het eten komen gooien, is het hek van de dam. Wordt het een feest of een tragedie? De voorstelling wordt live opgeluisterd door GoeFolk.
 
13:30 - 14:00
Madame et Monsieur
Mobiel
Madame et Monsieur is een humoristische duo stelten act. Een hilarisch circus duo, met een aandoenlijk karakterspel, beïnvloed door de Ancien Régime periode.  De artiesten spreken tot het publiek met hun humor, grimasse en overacterende karakters. Deze steltenact werkelijk straattheater act voor jong en oud!
 
13:30 - 14:30
Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Kermt
Grote Markt
Dirigent Raf Dielkens leidt het muziekensemble bestaande de koperblazers, waaronder de kenmerkende bugel, en slagwerk.
 
14:00 - 14:30
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.

 
14:00 - 14:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap met een Ch’èm de Pes (v)an oech
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)

Eind 16de eeuw.  De Pest breekt uit en de wereld gaat op slot.  Het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap laat op een grappige manier zien hoe het er toen aan toe moet gegaan hebben.  Wat was het wonderbaarlijk medicijn (vaccin) dat de wereld toen gered heeft?  Kom kijken en vind de parallel met deze periode.  
 


 

 
 
14:00 - 14:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
14:00 - 14:30
CLASSIC Rally rit
Demerstraat
Geïnspireerd op de automobiel historie, de heroïsche pioniers en hun fraaie boliden.
Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding voor de coureurs, champagne vloeit en er wordt gedanst.
 
14:00 - 14:45
Great Balls of Choir
Dorpsstraat
Dit koor tovert bekende pop- en rocksongs om tot meerstemmige pareltjes en nodigt het publiek uit om mee te zingen. Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteren de muzikanten liedjes die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?


 
14:00 - 15:00
Schlagerfeest
Molenpoortplein
Voor en na de kelnerwedloop wordt de sfeer er goed ingebracht door tal van artiesten uit het schlager en ambiance genre! Met namen zoals Wouter Survani, Nathalie en Johan Veugelers zal niemand kunnen blijven stilstaan. Lokaal talent Dennis van Het Schlagerfeest Kermt en niemand minder dan Steve Tielens, bekend van de hit 'Het Is Weer Couckenbak', zullen ook van de partij zijn.
 
 
14:00 - 15:00
De Koninklijke Bal
Begijnhof (Zuivelmarkt)
'Haute-cuicine' op Koninklijke wijze gepresenteerd...al krijgen de smaak- en andere zintuigen van de gasten het soms zwaar te verduren.
14:00 - 17:00
De Zingende Mannen
Mobiel
Alhoewel de zingende manspersonen pretenderen zo weinig mogelijk valse noten te produceren, ligt de focus toch vooral op gezelligheid en vriendschap. In het repertoire dan ook alleen maar toffe, gezellige themamedley. O.a. een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley, een Lalalamedley (tekst beperkt tot lalala) en nog veel meer. Meezingen is de boodschap van de 16 olijke Limburgse mannen. Waar de ober meer aandacht krijgt dan de dirigent! Dat is het mannenkoor “De Zingende Mannen”!
 
14:00 - 18:00
Ultimate Freekshow
Mobiel
Van Stromae tot Andre Hazes jr. en van the Beatles tot The Weekend, gewapend met zijn gitaar speelt Ultimate Freekshow de liedjes die jij wil horen. Bekijk het ruime aanbod, geef je keuze door en hou je vooral niet in om mee te zingen en te dansen!
 
14:00 - 18:00
Serveuses Bavard
Mobiel
De Serveuses Bavard bedienen vlot hun gasten terwijl ze zonder ophouden commentaar geven op elkaar. Maar welke maaltijd er onder hun stolpen zit, dat blijkt pas écht een verrassing!
 
14:00 - 19:00
Limburgse Lindy Hoppers & dansschool Shake Lab
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
Op de Lindy stage wanen de bezoekers zich in de jaren ’30 én ’40 van de vorige eeuw. Limburgse Lindy Hoppers en dansschool Shake Lab nodigen de bezoekers uit om op de aanstekelijke, swingende deuntjes van Tasty Town Big Band lindy hop te dansen! Leer tijdens de dansinitiatie van dansschool Shake Lab een leuke routine die je meteen een kickstart geeft op de dansvloer. Kom genieten van een nostalgische atmosfeer in openlucht!
 
14:00 - 19:00
Luigi Catalano
Paardsdemerstraat

Liefhebbers van de diepe, donkere stem van Paolo Conte mogen zeker het optreden van de Italiaans-Limburgse Luigi Catalano niet missen.

 
14:30 - 15:00
De Banneuxkes met Hesselieëre vejere den daag van zjenever
In café bij Tin wordt de dag van de jenever gevierd. De stamgasten zien dat natuurlijk zitten, al die gratis borrelkes. Dat is niet zo voor de champetter, mijnheer pastoor en de burgemeester. Als daar bovenop de vrouwen nog roet in het eten komen gooien, is het hek van de dam. Wordt het een feest of een tragedie? De voorstelling wordt live opgeluisterd door GoeFolk.
 
14:30 - 15:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano) en Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Dan flink roeren met veel improvisatie en interactie. Speciaal voor deze jeneverfeesten zorgt Kim voor een bijzondere toets en voegt ze een geheim ingrediënt toe in de vorm van een gastmuzikant. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
15:00 - 15:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap met een Ch’èm de Pes (v)an oech
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
Eind 16de eeuw.  De Pest breekt uit en de wereld gaat op slot.  Het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap laat op een grappige manier zien hoe het er toen aan toe moet gegaan hebben.  Wat was het wonderbaarlijk medicijn (vaccin) dat de wereld toen gered heeft?  Kom kijken en vind de parallel met deze periode.  
 
15:00 - 15:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
 
15:00 - 15:30
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
 
15:00 - 15:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
15:00 - 16:00
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
De Tasty Town Big Band speelt thuis. Deze big band werd vijf jaar geleden gesticht door vijf enthousiaste amateur-jazzmuzikanten en staat onder leiding van Jack Coenen.
Na een geslaagde doortocht op de Jeneverfeesten 2018 delen zij ook dit jaar hun passie voor de swing uit de jaren '30 en '40.


 
15:00 - 16:00
Het Genootschap met een vervolg op Kleine Helden
Het Genootschap ter bevordering van de Voordacht- en Vertelkunst brengt een vervolg op het fictieve verhaal Kleine Helden. Hierin vertelt het hoe enkele Hasselaren de Grote Oorlog overleefden dankzij het ingrijpen van de pastoor en de koster van Godsheide. Of hoe mensenlevens werden gered dankzij jenever! Het verhaal werd geschreven door Noël Marechal.
 
15:30 - 16:00
De Banneuxkes met Hesselieëre vejere den daag van zjenever
In café bij Tin wordt de dag van de jenever gevierd. De stamgasten zien dat natuurlijk zitten, al die gratis borrelkes. Dat is niet zo voor de champetter, mijnheer pastoor en de burgemeester. Als daar bovenop de vrouwen nog roet in het eten komen gooien, is het hek van de dam. Wordt het een feest of een tragedie? De voorstelling wordt live opgeluisterd door GoeFolk.
 
15:30 - 16:00
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.
 
15:30 - 16:00
CLASSIC Rally rit
Demerstraat
Geïnspireerd op de automobiel historie, de heroïsche pioniers en hun fraaie boliden.
Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding voor de coureurs, champagne vloeit en er wordt gedanst.
15:30 - 16:00
Madame et Monsieur
Mobiel
Madame et Monsieur is een humoristische duo stelten act. Een hilarisch circus duo, met een aandoenlijk karakterspel, beïnvloed door de Ancien Régime periode.  De artiesten spreken tot het publiek met hun humor, grimasse en overacterende karakters. Deze steltenact werkelijk straattheater act voor jong en oud!
15:30 - 16:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Gert-Jan Dreessen (drums) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Flink shaken met veel improvisatie en interactie. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
 
16:00 - 16:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap met een Ch’èm de Pes (v)an oech
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
Eind 16de eeuw.  De Pest breekt uit en de wereld gaat op slot.  Het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap laat op een grappige manier zien hoe het er toen aan toe moet gegaan hebben.  Wat was het wonderbaarlijk medicijn (vaccin) dat de wereld toen gered heeft?  Kom kijken en vind de parallel met deze periode.  
 
 
16:00 - 16:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
16:00 - 16:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
16:00 - 17:00
Het Genootschap met een vervolg op Kleine Helden
Het Genootschap ter bevordering van de Voordacht- en Vertelkunst brengt een vervolg op het fictieve verhaal Kleine Helden. Hierin vertelt het hoe enkele Hasselaren de Grote Oorlog overleefden dankzij het ingrijpen van de pastoor en de koster van Godsheide. Of hoe mensenlevens werden gered dankzij jenever! Het verhaal werd geschreven door Noël Marechal.

 
16:00 - 17:00
De Koninklijke Bal
'Haute-cuicine' op Koninklijke wijze gepresenteerd...al krijgen de smaak- en andere zintuigen van de gasten het soms zwaar te verduren.
16:00 - 18:00
Schlagerfeest
Molenpoortplein
Voor en na de kelnerwedloop wordt de sfeer er goed ingebracht door tal van artiesten uit het schlager en ambiance genre! Met namen zoals Wouter Survani, Nathalie en Johan Veugelers zal niemand kunnen blijven stilstaan. Lokaal talent Dennis van Het Schlagerfeest Kermt en niemand minder dan Steve Tielens, bekend van de hit 'Het Is Weer Couckenbak', zullen ook van de partij zijn.

 
16:30 - 17:00
De Banneuxkes met Hesselieëre vejere den daag van zjenever
In café bij Tin wordt de dag van de jenever gevierd. De stamgasten zien dat natuurlijk zitten, al die gratis borrelkes. Dat is niet zo voor de champetter, mijnheer pastoor en de burgemeester. Als daar bovenop de vrouwen nog roet in het eten komen gooien, is het hek van de dam. Wordt het een feest of een tragedie? De voorstelling wordt live opgeluisterd door GoeFolk.
 
16:30 - 17:15
Great Balls of Choir
Dorpsstraat
Dit koor tovert bekende pop- en rocksongs om tot meerstemmige pareltjes en nodigt het publiek uit om mee te zingen. Speciaal voor de Jeneverfeesten selecteren de muzikanten liedjes die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?

 
16:30 - 17:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano) en Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Dan flink roeren met veel improvisatie en interactie. Speciaal voor deze jeneverfeesten zorgt Kim voor een bijzondere toets en voegt ze een geheim ingrediënt toe in de vorm van een gastmuzikant. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
17:00 - 17:30
Hendrik&Co met Checkpoint Henry
Demerstraat
Theatergroep Hendrik&Co brengt met Checkpoint Henry een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie. Henry, een eigenzinnige controlefreak, bemant de kleinste douanepost van de wereld en wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: Checkpoint Henry is de tussenpost tussen twee werelden: de buiten- en de binnenwereld en Henry bewandelt op komische wijze het middenpad.
 
17:00 - 17:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap met een Ch’èm de Pes (v)an oech
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
Eind 16de eeuw.  De Pest breekt uit en de wereld gaat op slot.  Het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap laat op een grappige manier zien hoe het er toen aan toe moet gegaan hebben.  Wat was het wonderbaarlijk medicijn (vaccin) dat de wereld toen gered heeft?  Kom kijken en vind de parallel met deze periode.  
 
17:00 - 17:30
BAM
Witte Nonnenstraat
Het Limburgse BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met enkel een verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken ze populaire hits in een nieuw jasje. Hun publiek herkent nummers van Netsky, Bakermat, Ed Sheeran, David Guetta, Sting, Rihanna, Calvin Harris, Stromae, The Beatles enz.
 
 
 
 
17:00 - 17:30
Boucherie Bacul
Begijnhof (Zuivelmarkt)
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam,
maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…
Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
 
17:00 - 17:30
CLASSIC Rally rit
Demerstraat
Geïnspireerd op de automobiel historie, de heroïsche pioniers en hun fraaie boliden.
Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding voor de coureurs, champagne vloeit en er wordt gedanst.
17:00 - 17:30
Mina’s House Rats Brassband
Quartier Bleu
17:30 - 18:00
Joe Hardy
Den Ossekop
Joe Hardy is ondertussen niet meer weg te denken tijdens de jaarlijkse jeneverfeesten? Zijn passage in Den Ossekop en op het Dusartplein zal ook dit jaar tumult veroorzaken. Zing mee met het Vlaamse muzikale wonder. Hier alvast het refrein:“Hasselt, Hasselt de jeneverstad… Den Ossekop, De Borrelman, we zijn alweer op pad. En wie wil er niet feesten in een mooie stad als hier, jeneverfeest dat is volop plezier…"

 
17:30 - 18:00
De Banneuxkes met Hesselieëre vejere den daag van zjenever
In café bij Tin wordt de dag van de jenever gevierd. De stamgasten zien dat natuurlijk zitten, al die gratis borrelkes. Dat is niet zo voor de champetter, mijnheer pastoor en de burgemeester. Als daar bovenop de vrouwen nog roet in het eten komen gooien, is het hek van de dam. Wordt het een feest of een tragedie? De voorstelling wordt live opgeluisterd door GoeFolk.
 
17:30 - 18:00
Madame et Monsieur
Mobiel
Madame et Monsieur is een humoristische duo stelten act. Een hilarisch circus duo, met een aandoenlijk karakterspel, beïnvloed door de Ancien Régime periode.  De artiesten spreken tot het publiek met hun humor, grimasse en overacterende karakters. Deze steltenact werkelijk straattheater act voor jong en oud!
17:30 - 18:30
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)
De Tasty Town Big Band speelt thuis. Deze big band werd vijf jaar geleden gesticht door vijf enthousiaste amateur-jazzmuzikanten en staat onder leiding van Jack Coenen.
Na een geslaagde doortocht op de Jeneverfeesten 2018 delen zij ook dit jaar hun passie voor de swing uit de jaren '30 en '40.


 
17:30 - 18:30
Kim In the Middle
Kadettenplein
Met haar vaste companen Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Gert-Jan Dreessen (drums) maakt zangeres Kim Versteynen haar eigen cocktail: drie delen jazz, één deel pop, één deel bossa en enkele dashes chanson. Flink shaken met veel improvisatie en interactie. Koel serveren - en onmiddellijk opdrinken!
 
18:00 - 19:00
De Koninklijke Bal
Begijnhof (Zuivelmarkt)
'Haute-cuicine' op Koninklijke wijze gepresenteerd...al krijgen de smaak- en andere zintuigen van de gasten het soms zwaar te verduren.
18:30 - 19:00
Joe Hardy
Kolonel Dusartplein
Joe Hardy is ondertussen niet meer weg te denken tijdens de jaarlijkse jeneverfeesten? Zijn passage in Den Ossekop en op het Dusartplein zal ook dit jaar tumult veroorzaken. Zing mee met het Vlaamse muzikale wonder. Hier alvast het refrein:“Hasselt, Hasselt de jeneverstad… Den Ossekop, De Borrelman, we zijn alweer op pad. En wie wil er niet feesten in een mooie stad als hier, jeneverfeest dat is volop plezier…"

 

Nieuws

Hasseltse Jeneverfeesten zijn terug van nooit weggeweest

Je ziet het goed, DE Jeneverfeesten zijn er weer!  En wij zijn er klaar voor! Dit jaar gaan we, nog meer dan vorige edities, voor 100% Safety. Zo garanderen we jullie 100% Sfeer, 100% Ambiance…
Lees meer

Over de Hasseltse Jeneverfeesten

De rijkdom van het Hasselts verleden als hoofdstad van de jenever leeft verder in de hedendaagse kwaliteit van het Hasseltse 'witteke', het Jenevermuseum, confréries en culinaire hoogstandjes, en de Hasseltse Jeneverfeesten. Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober vieren alle Hasselaren hun rijke traditie tijdens een van de grootste en meest uitbundige stadsfeesten van het land. Muziek, dans, straattheater, een kelnerloop en een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert, een museum dat jenever stookt, optochten en tentoonstellingen, een culinair dorp en jazz, intronisaties en jenever in alle smaken en kleuren.

Dat zijn de Jeneverfeesten, twee dagen lang, de stad op zijn kop.
 
Volg ons op Facebook & Instagram. Deel je foto's met
de hashtag #Jeneverfeesten en maak kans op een Jeneverpakket!

Praktisch

Lees meer

Bereikbaarheid

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober vindt de 31ste editie van de Hasseltse Jeneverfeesten plaats. Breng je een bezoek of woon je binnen de kleine ring? Hou dan rekening met enkele maatregelen. Zo wordt op deze dagen de zone binnen de kleine ring afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en er geldt een parkeerverbod. Daarnaast heb je geldig Covid Save ticket nodig als je de 'Jeneverpleinen' wil bezoeken. De inwoners en ondernemers van de binnenstad ontvangen deze informatie ook per brief.
 
 
 
Lees meer

Cashless betalen

Vanaf deze editie kan aan de eet- en drankstandjes enkel nog met je eigen bankkaart of smartphone, via payconic of andere betaalwijzen betaald worden. Hygiënisch in coronatijden.
 
 
 
Lees meer

Duurzaamheid

Vaarwel, wegwerpborreltjes!
Lees meer

Parking

Hier kan je terecht voor een overzicht van de parkings.

 
Lees meer

Veiligheid

Om de feesten veilig en gezellig te houden wordt aan alle
partners en bezoekers discipline gevraagd. Geen verkoop of aankoop van flessen en geen glas op straat.
Er worden ook twee medische hulpposten voorzien en de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen om alles goed en veilig te laten verlopen.