Programma

Reset filter
10:00 - 18:00
Drink of life
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

EEN KUNSTINSTALLATIE VAN OLFACTORISCH KUNSTENAAR PETER DE CUPERE

Geïnspireerd door de boeiende geschiedenis van de Hasseltse stokerij Fryns creëerde kunstenaar Peter de Cupere nieuwe werken met de jeneverbes, de ziel van jenever. Een café-interieur met stamgasten gemaakt uit massa’s jeneverbessen, een revolver die jeneverbessen schiet, tekeningen met jeneverbesaroma … De donkere kleur met lichte blauw-grijs-bruine kleurvariaties van de jeneverbes met zijn overwegend heel donkerblauw-zwarte gloed geven de geurinstallatie een zweem van mysterie. Kom het zelf beleven én ruiken!

 
10:00 - 20:00
Jeneverfestival
Groenplein

Na het overweldigende succes van de vorige edities bouwt Jos Tuts, samen met de StadsRaad Hasselt, opnieuw zijn eigen jeneverfestival. Ze programmeren livemuziek van o.a. De Knappe Koppen, Duo Festeyn (Steyn Schraepen), L&M Band, JP Brikske (de Limburgse André van Duin), Jos Tuts en DJ Andy. Aan de toog schenken ze crème-, fruiten graanjenevers van Smeets. Lekker, echt lekker!


 
10:00 - 20:00
Jenever Foodies Dorp
Kolonel Dusartplein

Een bont gezelschap van foodtrucks tovert Hasselt om tot een sfeervolle smaakbelevenis. Vijftien enthousiaste foodies bieden wereldse gerechten en overheerlijke streetfood aan. Ieder van hun verwerkt op een eigen creatieve manier jenever in één van zijn gerechten.

Danos BBQ
Mykim
Just Burger
De Watervallei
Wrap ‘n Roll
Pasta di Mama
Smokey Food
Lazy Bites
Divine Green Foods
Just Food
Mezze Mood
Taste Tibet
Emms Waffle
Monsieur Fontaine
Smeets Cocktailbar

 
 
 
10:00 - 20:00
Drèpkestoëg
Grote Markt

Het Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt palmt dit jaar weer de Grote Markt in met zijn Drèpkestoeg. Twee dagen van verzekerd amusement met de huis-DJ, randanimatie met accordeonist Jonas en De Zingende Mannen. Dit en de leden van het Feestcomité staan garant voor plezier en entertainment en schenken graag een speciaal gestookte en exclusieve jenever ‘75 jaar Feestcomité’. Kom zeker genieten van de unieke optredens rond de nieuwe tent en nodig vrienden, buren en familie uit op de Grote Markt!

 
10:00 - 20:00
Radio I-play
Binnenstad- Mobiel

Laat je gaan en vraag het aan! Radio i Play speelt je verzoeknummer in ruil voor het bijbehorende verhaal. Zo ontstaat een radioshow vol muzikale herinneringen. Je eerste kus, je openingsdans of favoriete meezinger in de auto? Laat maar komen!

 
10:00 - 20:00
Mister Clean
Binnenstad- Mobiel

De nieuwste medewerker van de reinigingsdienst? Deze Mister Clean heeft een bijzondere aanpak en een geweldig zuivere stem.

 
10:00 - 20:00
Mario Ballerino
Mobiel- Binnenstad

Neen, dit is geen vrijgezellenfeestje. De rasechte macho Mario draagt een tutu om ten gepaste tijde een pirouette te draaien. Hoe rijm je dit? Zet hij je op het verkeerde been?

 
10:00 - 20:00
Ottfriedt
Binnenstad- Mobiel

Heer Ottfriedt, de laatste der drakenhoeders, rijdt rond met een slapend drakenskelet op een hoge houten kar. Maar wee je gebeente als de draak ontwaakt. Die is levensecht en vervaarlijk vuurspuwend, met rokende neusgaten en uitslaande vleugels.

 
 
10:00 - 20:00
Muziek Aller Tijden
Binnenstad- Mobiel

De schoorsteen rookt, de tandwielen draaien en muziek begint te spelen. De imposante steampunkwagen zet zich in beweging en de stoere zangers laten je genieten van deuntjes van de Beatles, Rolling Stones, Robbie Williams en vele andere bekende artiesten. Muziek aller tijden, dus!

 
10:00 - 20:00
Nellie de Hippo
Binnenstad- Mobiel

Nijlpaarden lijken aaibaar, maar ze prijken in de top tien van gevaarlijkste landdieren. Hippo Nellie is een bijzonder nijlpaard. Ze kan dansen en zingen. Is ze in een goede bui? Dan krullen haar oren van genoegen en stralen haar ogen van plezier. Maar als ze ondeugend is moet haar verzorger alle zeilen bijzetten om Nellie in het gareel te houden. En toch vinden wij haar, ondanks al haar nukken, het liefste nijlpaard ter wereld!

 
10:00 - 20:00
Birdmen
Binnenstad- Mobiel

Gigantische verlichte creaturen zwerven door de straten, aangedreven door mysterieuze mensen. Ze bewegen zo synchroon dat ze geprogrammeerd lijken en ze communiceren in kleuren. Ze zijn op zoek naar andere soorten uit ons verleden, maar brengen ons dichter bij de toekomst.

 
10:00 - 20:00
I-Puppets
Binnenstad- Mobiel

Ogen kijken je aan als onderzoekers van onze planeet en ontdekkingsreizigers van onze tijd. Het lijkt of ze gecontroleerd worden op een ander niveau, een collectief brein?Zoeken ze iets? Zijn ze vreemd, grappig of angstaanjagend?

 
10:00 - 20:00
Hippocampus
Binnenstad- Mobiel

Muiterij op het vasteland! Twee gladiatoren te zeepaard trekken ten strijde als waren zij Neptunus, of Spartacus, of toch Ben-Hur! Ze dobberen broederlijk over de woelige baren, kruisen lansen en degens vergezeld van straffe oerkreten.

 
10:00 - 20:00
FRYNS Distillery
Vismarkt

FRYNS staat vandaag symbool voor de balans tussen authenticiteit en duurzame innovatie. Zij promoten jenever als basis voor cocktails en wonnen daarmee zelfs een dubbele gouden medaille op de Trophy in London, tussen meer dan 300 gins. Hun Lady Jane Ready to Drink Cocktails zijn tijdloze klassiekers met een twist van tante Jeanne, een groottante Fryns uit de glamoureuze jaren 20 en 30. Ook hun alcoholvrije dranken bulken van de beleving en zijn dé nieuwe trend!
FRYNS staat op de Vismarkt klaar om je te laten genieten van een heerlijke, perfecte blend.

 
10:00 - 20:00
Massy
Vismarkt- Demerstraat

Distillery Massy is dit jaar weer present met de lekkerste en meest originele jenevers. Je vindt ze in de Demerstraat. Laat je verrassen door de heerlijke smaak en proef zo de jarenlange ervaring in het distilleren van de prachtige Massy jenevers. Echte Limburgse jenever die smaakt. Tot dan!

 
10:00 - 20:00
Hét feest voor SMEETS!
Vismarkt- Kolonel Dusartplein
Kom samen met Smeets de 32ste editie van de Hasseltse Jeneverfeesten vieren en ontdekken! Je vindt Smeets op de Vismarkt (stokersplein), Kolonel Dusartplein (culinair dorp) én uiteraard bij de trouwe horecapartners. Voor de echte speurneuzen is er opnieuw de Smeets secret bar die verstopt zit in de Hasseltse binnenstad. Stuur een WhatsAppbericht naar 0456 01 11 03 voor de eerste tip! 
​Smeets lanceert ook de nieuwe jenever: ‘Smeets Extra 40’. Dit is een oude Hasseltse graanjenever die zijn volle smaak dankt aan het hoge gehalte eigengestookte moutwijn én het alcoholpercentage van 40%. Je kan hem proeven op de Vismarkt en Kolonel Dusartplein. Geniet van de feesten!
 
10:00 - 20:00
Stokerij Vanderlinden
Hoogstraat-Fruitmarkt

Stokerij der Hasseltse Echtheid, dat is Stokerij Vanderlinden. Het stoken en de jeneverkwaliteit in ere te houden is zijn missie. Geen haast, maar passie en tijd geven de smaak aan het beslag van gerst en rogge. In distilleerketel Henri wordt de kostbare moutwijn gedistilleerd. De passie van zaakvoerder Olivier Vanderlinden vertaalt zich in op hout gelagerde jenevers, vruchtenjenevers en een speculaasjenever. Er worden ook twee nieuwe topproducten voorgesteld met de signatuur van Olivier Vanderlinden, ontwerper van echtheid.

 
10:00 - 20:00
Hasseleta
Capucienenplein

Hoogstudentenclub Moeder Hasseleta geeft het podium aan jonge muzikanten en bands uit de omgeving. Al sinds jaar en dag slagen de mannen van Groen-Wit-Groen erin om veel — héél veel —ambiance te creëren. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De stand van Hasseleta is terug te vinden (lees: niet te missen) op het Capucienenplein.


 
10:00 - 20:00
Jardin Mystique
Kadettenplein

JCI Hasselt, de internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen, vormt het charmante Kadettenplein om tot een betoverende ‘Jardin Mystique’. Op zaterdag programmeren zij enkele dj’s en op zondag is het podium van de Jazzband Surplus. JCI maakt van deze besloten plek een feeërieke must-visit! Op de kaart staan de beste jenevers, heerlijke jenevercocktails, mocktails en frisdranken. Ook de kleine honger kan hier gestild worden met zelfgebakken stokjes.


 
10:00 - 20:00
Hasselt Terror Monkeys
Mobiel- Binnenstad

Dance Monkeys: een mengeling van Gabbers, Hakkers, Ravers en Reefteven, maken de binnenstad onveilig met hun ongekende dance moves. Ze doen er alles aan om ook jou te overtuigen om mee te gaan in hun fantasie …

 
 
10:00 - 20:00
Don Pancho
Binnenstad- Mobiel

Op de setlist van zanger-gitarist Don Pancho staan klassiekers van de begindagen van de rock-’n-roll tot hedendaagse hits. Denk aan Ring of Fire, Proud Mary, Purple Rain, Weather with You en Shotgun. Maar ook The Beatles & Stones, CCR, Bob Marley, Oasis,... Kortom: een lust voor het oor, gebracht vanuit het hart.

 
10:00 - 20:00
ROEST
Grote Markt

ROEST verbeeldt het poëtische verhaal van een verroest echtpaar en hun vastgeroeste relatie in hun verroeste huisje. Als het huis langzaam tot leven komt, ontstaan er acrobatische bewegingen, die het huis, zijn bewoners en de liefde letterlijk op hun kop zetten. Over oude liefde en ontroering, afwijzing en verlangen!

 
10:00 - 20:00
Saurus
Binnenstad- Mobiel

Saurussen worden verondersteld uitgestorven te zijn, maar de grootste dieren ooit op aarde keren terug. Met een oorverdovend gebrul zoeken ze naar voedsel om hun honger te stillen. Vlucht je weg of sla je zucht van verlichting als blijkt dat de Saurussen planten eten? Ah, het zijn vegetariërs!

 
10:00 - 20:00
Struzzi
Binnenstad- Mobiel

De struisvogelachtige STRUZZI stappen parmantig en met een onbevangen blik door de stad. Soms zijn ze een tikkeltje brutaal, maar dat zul je ze vast vergeven.

 
10:00 - 20:00
Travelling Tango
Binnenstad- Mobiel

Vilja Duo danst de Argentijnse tango onder begeleiding van gitarist Kris Domst. Zo ontstaat een wervelende show vol passie, elegantie, sterk partnerwerk en virtuoze gitaarmuziek.

 
10:00 - 20:00
Tusseneusenlippe
Binnenstad- Mobiel

Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe brengt met veel overtuiging ‘een van die Oeteldonkse meziekskes met een wèrrum hart veur ut rôôd-wit-geel!’

 
10:00 - 20:00
Zirkus
Binnenstad- Mobiel

Twee cynische circusdirecteuren zijn al jarenlang bevriend. Na een aantal fantastische jaren gaat het bergafwaarts en wordt het circus uiteindelijk gesloten. De twee vrienden missen de spotlights en bedenken een plan. Ze strikken een flamboyante en voluptueuze dame die ze roem en rijkdom beloven, maar ze belandt in een freakshow. Hooghartig, grotesk en altijd belust op aandacht …

 
11:00
Beiaardier Jan Verheyen
Beiaardtoren (Sint-Quintinuskathedraal)- Fruitmarkt

De Jeneverfeesten worden muzikaal ingezet met Jan Verheyen op de beiaard en koperblazers van het conservatorium.

 
13:00
Craie de Trottoir
Demerstraat

De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!

 
 
13:00 - 18:00
Gilde van de Bellemannen
Mobiel

Jan de Belleman is stadsomroeper en enthousiast promotor van de Hasseltse jenever. Jan en zijn kleurrijk uitgedoste collega’s van de gilde vragen aandacht met hun bellen en durven zelfs spontaan een muzikaal duel aangaan met een drumband!

 
 
13:00 - 20:00
Den Ossekop
Molenpoortplein

Den Ossekop verlaat dit jaar zijn vertrouwde stal op de Fruitmarkt en neemt zijn intrek in de Molenpoort. Wat niet verandert is de sfeer die de vele trouwe bezoekers al dertig jaar kennen en die ook deze editie de tent weer zal doen daveren. Voor die sfeer zorgen Danny Kerkhofs en Stefania, PartyPoppers, Joe Hardy, Sam Gooris ,…

14u00 - 17u00: Danny Kerkhofs & Lou Muzillo
17u00 - 17u30: Michael More
17u30 - 18u00: Joe Hardy
18:00- 18u30: Michael More
18u30 - 20u00: Dinner@nine
 
13:00 - 20:00
't Kalf
Fruitmarkt

De plek waar de discojaren ‘70 terug tot leven komen. Dans onder onze grote discobol met een jenever in je hand of geniet van één van de jenevercocktails. 1 ding is zeker, trek je dansschoenen aan want er zal geshaked worden. Let’s groove baby!

15u00 - 17u30: Ralpheus
17u30 - 20u00: Nightcrow

 
 
 
13:00 - 20:00
Rotaract Hasselt
Maastrichterstraat

Rotaract Hasselt presenteert in de Maastrichterstraat (vlak aan 't Borrelmanneke) een spetterend programma vol ambiance.

zaterdag om 16u30 - 18u: Thomas Vankriekelsvenne (bekend van ’The Voice van Vlaanderen)
zaterdag om 18u - 20u - Mysterie DJ

 
13:30 - 16:30
De Jeneverbaronnen
Demerstraat- Grote Markt- Witte Nonnenstraat

Baron Stellingwerff, baron Villers en baron Fryns zijn op weg naar de graanmarkt om graan te kopen voor hun jenever. Onderweg proberen ze elkaar te overtroeven met hun sterke verhalen en voeren ze een geanimeerd gesprek over wie de beste jenever maakt. Wanneer het bieden op de markt uit de hand dreigt te lopen, komen de baronessen ertussen. Het publiek moet helpen, maar wordt rijkelijk beloond met de lekkerste jenever!

 
14:00
Rock au Vin
Zuivelmarkt

Een spetterende show vol interactieve ambiance met muziek uit de 60’s en 70’s gebracht op geheel eigenzinnige wijze maar altijd dansbaar, gesmaakt door jong en oud en zeer aanstekelijk. Als Rock au Vin u net laat dansen... kan u niet dansen.

 
 
14:00
Jee Kast
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)- Bonnefantenstraat

Jee Kast brengt samen met muzikant Tim Finoulst een macaber jeneversprookje over zeven stralende prinsesjes. Zij leven in een lugubere kasteelruïne. Ooit was het een mooie plek maar nu is het een kille omgeving. En lang geleden, woonde er een lieve, oude koning. De zeven stralende prinsesjes zijn klaar voor de buitenwereld. Denken ze.

 
 
 
14:00 - 14:40
Het Volgende Punt
Demerstraat

Voor de Jeneverfeesten selecteerde dit a capella mannenkoor stemmige drink- en meezingliederen die ze met veel gevoel voor harmonie en samenzang ten gehore brengen. 
 
14:00 - 17:30
Theatercafé De éénmanszaak
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)

Eén vierkante meter, meer plaats heeft Stef Geers niet nodig om zijn éénmansjenevercafé uit te baten. Hij nodigt de voorbijgangers uit om even aan zijn toog te hangen en een gedicht, een mop, een geweldig levensverhaal, een bizar weetje of gewoon wat cafépraat met hem te delen. Stef charmeert en trakteert op zijn beurt.
 
 
14:00 - 18:00
Beat me up Scotty
Binnenstad- Mobiel

De Hasseltse percussieband Beat me up Scotty groeide sinds 2006 uit tot een volwaardige band met 13 drummers. Wedden dat ook jij in beweging komt door hun enthousiasme en opzwepende ritme?

 
 
 
 
14:30
Mariachi Los Tarascos
Kattegat
De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!
 
 
14:30
Craie de Trottoir
Demerstraat
De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!
 
15:00
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

De Tasty Town Big Band speelt thuis. De liefde voor de swing en big band muziek is hét kenmerk van de band. De combinatie met de lindy hop dansers vormt een wervelend geheel. Het publiek wordt actief betrokken bij het dansen. Kom kijken, luisteren en dans de lindy hop!


 
15:00
Het Genootschap
Maastrichterstraat (Smaaksalon)

Het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst brengt muziek, zang en poëzie over leven, liefde en geestrijk genot.

 
 
 
15:00
Koninklijke Harmonie Hasselt
Kolonel Dusartplein

De koninklijke Harmonie Hasselt laat zich inspireren door aantrekkelijke ritmes.

 
 
 
15:00
Jee Kast
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)

Jee Kast brengt samen met muzikant Tim Finoulst een macaber jeneversprookje over zeven stralende prinsesjes. Zij leven in een lugubere kasteelruïne. Ooit was het een mooie plek maar nu is het een kille omgeving. En lang geleden, woonde er een lieve, oude koning. De zeven stralende prinsesjes zijn klaar voor de buitenwereld. Denken ze.

 
 
 
15:00
Cliff Willy & Zijn Podiumboys
Zuivelmarkt

Cliff Willy & Zijn Podiumboys serveren uvlive een wilde hoerastemming! Ze brengenvcovers van Vlaamse schlagerklassiekers enveigen Nederlandstalige bewerkingen vanvbekende rockhits. Humor en interactie staanvcentraal. Gewoon akoestisch op straat: metvCliff Willy is het alle dagen ambiance!

 
15:00 - 15:45
Great Balls of Choir
Minderbroedersstraat
Zing on the spot mee met pop- & rocksongs. Deze worden op korte tijd omgetoverd tot meerstemmige pareltjes. Er hoeft niets te worden meegebracht. Enkel de goesting om samen te zingen is voldoende! Speciaal voor de Jeneverfeesten ligt de focus op muzikanten die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?

 
 
 
15:00 - 17:00
Voorstelling museumjenever 2022
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

Sinds 1991 produceert het Jenevermuseum een échte Hasseltse graanjenever. Deze museumjenever wordt gestookt in de 19de-eeuwse beschermde stookinstallatie volgens een traditioneel recept. Dit exclusief product wordt in een beperkte oplage van 1.000 kruiken per jaar op de markt gebracht. De voorproever van dienst is zoals altijd de burgemeester. Vanaf dit jaar wordt ook de jenever(museum)ambassadeur voorgesteld.
 
 
 
15:00 - 20:00
Limburgse Lindy Hoppers & Shake Lab
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

Op de Lindy Hop Stage waan je je in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. De Limburgse Lindy Hoppers en vzw Sway nodigen je uit om op de aanstekelijke swingende deuntjes van Tasty Town Big Band lindy hop te dansen! Beide dagen is er een gratis lindy hop initiatie van 16.15 tot 17.00 uur. Kom genieten van een nostalgische atmosfeer in openlucht!
 
 
 
 
16:00
Mariachi Los Tarascos
Zuivelmarkt
De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!
 
16:00
Jee Kast
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)

Jee Kast brengt samen met muzikant Tim Finoulst een macaber jeneversprookje over zeven stralende prinsesjes. Zij leven in een lugubere kasteelruïne. Ooit was het een mooie plek maar nu is het een kille omgeving. En lang geleden, woonde er een lieve, oude koning. De zeven stralende prinsesjes zijn klaar voor de buitenwereld. Denken ze. 
 
 
16:00
Craie de Trottoir
Demerstraat
De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!
 
16:00
Rock au Vin
Hoogstraat-Fruitmarkt
Een spetterende show vol interactieve ambiance met muziek uit de 60’s en 70’s gebracht op geheel eigenzinnige wijze maar altijd dansbaar, gesmaakt door jong en oud en zeer aanstekelijk. Als Rock au Vin u net laat dansen... kan u niet dansen.
 
16:00
Het Genootschap
Maastrichterstraat (Smaaksalon)
 
 
16:00 - 16:40
Het Volgende Punt
Koning Albertstraat
Voor de Jeneverfeesten selecteerde dit a capella mannenkoor stemmige drink- en meezingliederen die ze met veel gevoel voor harmonie en samenzang ten gehore brengen.
 
 
17:00
Jee Kast
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)

Jee Kast brengt samen met muzikant Tim Finoulst een macaber jeneversprookje over zeven stralende prinsesjes. Zij leven in een lugubere kasteelruïne. Ooit was het een mooie plek maar nu is het een kille omgeving. En lang geleden, woonde er een lieve, oude koning. De zeven stralende prinsesjes zijn klaar voor de buitenwereld. Denken ze.

 
17:00 - 17:45
Great Balls of Choir
Minderbroedersstraat
Zing on the spot mee met pop- & rocksongs. Deze worden op korte tijd omgetoverd tot meerstemmige pareltjes. Er hoeft niets te worden meegebracht. Enkel de goesting om samen te zingen is voldoende! Speciaal voor de Jeneverfeesten ligt de focus op muzikanten die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?


 
 
17:30
Mariachi Los Tarascos
Hoogstraat-Fruitmarkt

De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!

 
17:30
Joe Hardy
Molenpoortplein

Joe Hardy is ondertussen niet meer weg te denken tijdens de jaarlijkse Jeneverfeesten. Zijn passage in Den Ossekop en op het Dusartplein zal ook dit jaar tumult veroorzaken. Zing mee met het Vlaamse muzikale wonder. Hier alvast het refrein: “Hasselt, Hasselt de jeneverstad … Den Ossekop, De Borrelman, we zijn alweer op pad. En wie wil er niet feesten in een mooie stad als hier, jeneverfeest dat is volop plezier…”

 
18:00
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

De Tasty Town Big Band speelt thuis. De liefde voor de swing en big band muziek is hét kenmerk van de band. De combinatie met de lindy hop dansers vormt een wervelend geheel. Het publiek wordt actief betrokken bij het dansen. Kom kijken, luisteren en dans de lindy hop! 
 
10:00 - 18:00
Drink of life

EEN KUNSTINSTALLATIE VAN OLFACTORISCH KUNSTENAAR PETER DE CUPERE

Geïnspireerd door de boeiende geschiedenis van de Hasseltse stokerij Fryns creëerde kunstenaar Peter de Cupere nieuwe werken met de jeneverbes, de ziel van jenever. Een café-interieur met stamgasten gemaakt uit massa’s jeneverbessen, een revolver die jeneverbessen schiet, tekeningen met jeneverbesaroma … De donkere kleur met lichte blauw-grijs-bruine kleurvariaties van de jeneverbes met zijn overwegend heel donkerblauw-zwarte gloed geven de geurinstallatie een zweem van mysterie. Kom het zelf beleven én ruiken!

 
10:00 - 20:00
I-Puppets
Ogen kijken je aan als onderzoekers van onze planeet en ontdekkingsreizigers van onze tijd. Het lijkt of ze gecontroleerd worden op een ander niveau, een collectief brein?Zoeken ze iets? Zijn ze vreemd, grappig of angstaanjagend?
 
10:00 - 20:00
Jeneverfestival
Groenplein
Na het overweldigende succes van de vorige edities bouwt Jos Tuts, samen met de StadsRaad Hasselt, opnieuw zijn eigen jeneverfestival. Ze programmeren livemuziek van o.a. De Knappe Koppen, Duo Festeyn (Steyn Schraepen), L&M Band, JP Brikske (de Limburgse André van Duin), Jos Tuts en DJ Andy. Aan de toog schenken ze crème-, fruiten graanjenevers van Smeets. Lekker, echt lekker!
 
 
10:00 - 20:00
Jenever Foodies dorp
Kolonel Dusartplein

Een bont gezelschap van foodtrucks tovert Hasselt om tot een sfeervolle smaakbelevenis. Vijftien enthousiaste foodies bieden wereldse gerechten en overheerlijke streetfood aan. Ieder van hun verwerkt op een eigen creatieve manier jenever in één van zijn gerechten.

Danos BBQ
Mykim
Just Burger
De Watervallei
Wrap ‘n Roll
Pasta di Mama
Smokey Food
Lazy Bites
Divine Green Foods
Just Food
Mezze Mood
Taste Tibet
Emms Waffle
Monsieur Fontaine
​Smeets Cocktailbar

 
 
10:00 - 20:00
Drèpkestoëg
Grote Markt
Het Koninklijk Feestcomité der Stad Hasselt palmt dit jaar weer de Grote Markt in met zijn Drèpkestoeg. Twee dagen van verzekerd amusement met de huis-DJ, randanimatie met accordeonist Jonas en De Zingende Mannen. Dit en de leden van het Feestcomité staan garant voor plezier en entertainment en schenken graag een speciaal gestookte en exclusieve jenever ‘75 jaar Feestcomité’. Kom zeker genieten van de unieke optredens rond de nieuwe tent en nodig vrienden, buren en familie uit op de Grote Markt!
 
10:00 - 20:00
King for a minute
Binnenstad- Mobiel

Wie wil er nu niet, al is het voor één minuut, koning zijn? Over een rode loper naar je troon schrijden met een gouden kroon op je hoofd, genietend van hoofs vermaak? Klinkt je dat als muziek in de oren, dan ga je toch in op de uitnodiging van de koninklijke dienaars om deel te nemen aan de royal tombola?

 
10:00 - 20:00
Hippocampus
Binnenstad- Mobiel
Muiterij op het vasteland! Twee gladiatoren te zeepaard trekken ten strijde als waren zij Neptunus, of Spartacus, of toch Ben-Hur! Ze dobberen broederlijk over de woelige baren, kruisen lansen en degens vergezeld van straffe oerkreten.
 
10:00 - 20:00
FRYNS Distillery
Vismarkt
FRYNS staat vandaag symbool voor de balans tussen authenticiteit en duurzame innovatie. Zij promoten jenever als basis voor cocktails en wonnen daarmee zelfs een dubbele gouden medaille op de Trophy in London, tussen meer dan 300 gins. Hun Lady Jane Ready to Drink Cocktails zijn tijdloze klassiekers met een twist van tante Jeanne, een groottante Fryns uit de glamoureuze jaren 20 en 30. Ook hun alcoholvrije dranken bulken van de beleving en zijn dé nieuwe trend!
FRYNS staat op de Vismarkt klaar om je te laten genieten van een heerlijke, perfecte blend.
 
10:00 - 20:00
Massy
Vismarkt- Demerstraat
Distillery Massy is dit jaar weer present met de lekkerste en meest originele jenevers. Je vindt ze in de Demerstraat. Laat je verrassen door de heerlijke smaak en proef zo de jarenlange ervaring in het distilleren van de prachtige Massy jenevers. Echte Limburgse jenever die smaakt. Tot dan!
 
10:00 - 20:00
Stokerij Vanderlinden
Hoogstraat-Fruitmarkt
Stokerij der Hasseltse Echtheid, dat is Stokerij Vanderlinden. Het stoken en de jeneverkwaliteit in ere te houden is zijn missie. Geen haast, maar passie en tijd geven de smaak aan het beslag van gerst en rogge. In distilleerketel Henri wordt de kostbare moutwijn gedistilleerd. De passie van zaakvoerder Olivier Vanderlinden vertaalt zich in op hout gelagerde jenevers, vruchtenjenevers en een speculaasjenever. Er worden ook twee nieuwe topproducten voorgesteld met de signatuur van Olivier Vanderlinden, ontwerper van echtheid.
 
10:00 - 20:00
Hasseleta
Capucienenplein

Hoogstudentenclub Moeder Hasseleta geeft het podium aan jonge muzikanten en bands uit de omgeving. Al sinds jaar en dag slagen de mannen van Groen-Wit-Groen erin om veel — héél veel —ambiance te creëren. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De stand van Hasseleta is terug te vinden (lees: niet te missen) op het Capucienenplein.


 
10:00 - 20:00
Jardin Mystique
Kadettenplein

JCI Hasselt, de internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen, vormt het charmante Kadettenplein om tot een betoverende ‘Jardin Mystique’. Op zaterdag programmeren zij enkele dj’s en op zondag is het podium van de Jazzband Surplus. JCI maakt van deze besloten plek een feeërieke must-visit! Op de kaart staan de beste jenevers, heerlijke jenevercocktails, mocktails en frisdranken. Ook de kleine honger kan hier gestild worden met zelfgebakken stokjes.

 
 
10:00 - 20:00
Ottfriedt
Binnenstad- Mobiel
Heer Ottfriedt, de laatste der drakenhoeders, rijdt rond met een slapend drakenskelet op een hoge houten kar. Maar wee je gebeente als de draak ontwaakt. Die is levensecht en vervaarlijk vuurspuwend, met rokende neusgaten en uitslaande vleugels.
 
10:00 - 20:00
Radio I-play
Binnenstad- Mobiel
Laat je gaan en vraag het aan! Radio i Play speelt je verzoeknummer in ruil voor het bijbehorende verhaal. Zo ontstaat een radioshow vol muzikale herinneringen. Je eerste kus, je openingsdans of favoriete meezinger in de auto? Laat maar komen!
 
10:00 - 20:00
Hét feest voor SMEETS!
Vismarkt- Kolonel Dusartplein

Kom samen met Smeets de 32ste editie van de Hasseltse Jeneverfeesten vieren en ontdekken! Je vindt Smeets op de Vismarkt (stokersplein), Kolonel Dusartplein (culinair dorp) én uiteraard bij de trouwe horecapartners. Voor de echte speurneuzen is er opnieuw de Smeets secret bar die verstopt zit in de Hasseltse binnenstad. Stuur een WhatsAppbericht naar 0456 01 11 03 voor de eerste tip! 
Smeets lanceert ook de nieuwe jenever: ‘Smeets Extra 40’. Dit is een oude Hasseltse graanjenever die zijn volle smaak dankt aan het hoge gehalte eigengestookte moutwijn én het alcoholpercentage van 40%. Je kan hem proeven op de Vismarkt en Kolonel Dusartplein. Geniet van de feesten!

 
 
 
10:00 - 20:00
Birdmen
Binnenstad- Mobiel

Gigantische verlichte creaturen zwerven door de straten, aangedreven door mysterieuze mensen. Ze bewegen zo synchroon dat ze geprogrammeerd lijken en ze communiceren in kleuren. Ze zijn op zoek naar andere soorten uit ons verleden, maar brengen ons dichter bij de toekomst.

 
 
10:00 - 20:00
Bommajorette
Mobiel- Binnenstad

De hilarische BommaJorette begeleidt met – roze – verve de zeskoppige professionele fanfare De Kleinste Fanfare. De bandleden doen, ondanks hun vaak uitgestreken gezichten, niet onder voor haar. Je zal ze gezien én gehoord hebben!

 
10:00 - 20:00
Hasselt Terror Monkeys
Mobiel- Binnenstad
Dance Monkeys: een mengeling van Gabbers, Hakkers, Ravers en Reefteven, maken de binnenstad onveilig met hun ongekende dance moves. Ze doen er alles aan om ook jou te overtuigen om mee te gaan in hun fantasie …
 
 
10:00 - 20:00
Don Pancho
Mobiel- Binnenstad
Op de setlist van zanger-gitarist Don Pancho staan klassiekers van de begindagen van de rock-’n-roll tot hedendaagse hits. Denk aan Ring of Fire, Proud Mary, Purple Rain, Weather with You en Shotgun. Maar ook The Beatles & Stones, CCR, Bob Marley, Oasis,... Kortom: een lust voor het oor, gebracht vanuit het hart.
 
10:00 - 20:00
ROEST
Grote Markt
ROEST verbeeldt het poëtische verhaal van een verroest echtpaar en hun vastgeroeste relatie in hun verroeste huisje. Als het huis langzaam tot leven komt, ontstaan er acrobatische bewegingen, die het huis, zijn bewoners en de liefde letterlijk op hun kop zetten. Over oude liefde en ontroering, afwijzing en verlangen!
 
10:00 - 20:00
Saurus
Binnenstad- Mobiel
Saurussen worden verondersteld uitgestorven te zijn, maar de grootste dieren ooit op aarde keren terug. Met een oorverdovend gebrul zoeken ze naar voedsel om hun honger te stillen. Vlucht je weg of sla je zucht van verlichting als blijkt dat de Saurussen planten eten? Ah, het zijn vegetariërs!
 
10:00 - 20:00
Scubabianchi
Mobiel- Binnenstad

Scubabianchi is een Autobianchi Quattroposti uit 1965 omgebouwd tot een aquarium met ‘special effects’. Daarin zitten goudvissen en een man die niet te vertrouwen is. Die kijkt je aan, spuit je nat en is niet vies van getoeter …

 
10:00 - 20:00
Struzzi
Binnenstad- Mobiel
De struisvogelachtige STRUZZI stappen parmantig en met een onbevangen blik door de stad. Soms zijn ze een tikkeltje brutaal, maar dat zul je ze vast vergeven.
 
10:00 - 20:00
Travelling Tango
Mobiel- Binnenstad
Vilja Duo danst de Argentijnse tango onder begeleiding van gitarist Kris Domst. Zo ontstaat een wervelende show vol passie, elegantie, sterk partnerwerk en virtuoze gitaarmuziek
 
10:00 - 20:00
White Wings
Mobiel- Binnenstad

Kijk daar, betoverend witte verschijningen paraderen door de straat. Met hu doorschijnende vleugels lijken ze te zweven. Even blijven ze staan om een indrukwekkende dans in te zetten. Daarna schrijden ze verder.

 
10:00 - 20:00
Zirkus
Binnenstad- Mobiel
Twee cynische circusdirecteuren zijn al jarenlang bevriend. Na een aantal fantastische jaren gaat het bergafwaarts en wordt het circus uiteindelijk gesloten. De twee vrienden missen de spotlights en bedenken een plan. Ze strikken een flamboyante en voluptueuze dame die ze roem en rijkdom beloven, maar ze belandt in een freakshow. Hooghartig, grotesk en altijd belust op aandacht …
 
10:00 - 20:00
Tentoonstelling Fryns
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)

5 GENERATIES JENEVERSTOKERS

Duik in de bewogen geschiedenis van vijf generaties jeneverstokers Fryns in het Jenevermuseum en Het Stadsmus. Prikkel je verbeelding met dit verhaal vol passie, smaak en creatief ondernemerschap. Activeer je reukzin via verschillende geuren die elk een hoofdstuk uit de geschiedenis van Fryns illustreren.

 
11:00
Beiaardier Kenneth Theunissen
Beiaardtoren (Sint-Quintinuskathedraal)- Fruitmarkt

Op zondagochtend schudden beiaardier Kenneth Theunissen, in samenspel met pianist Stefan Meylaers en Jos Tuts op zang, je wakker vanuit de klokkentoren van de Sint-Quintinuskathedraal. Ochtendgymnastiek met kaskrakers!

 
13:00
Info*Matic
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

Wereldvreemde Rosa brengt haar tijd door in de ‘info*matic’. Wanneer je op de knop ‘info’ drukt, gaat Rosa aan de slag. Ze opent en sluit luikjes en deurtjes en bezorgt je op één of andere manier een infokaart en een potlood. Zo verkrijg je dus de gevraagde info, maar ben je er ook wat mee? Hou rekening met een (kleine) wachtrij.

 
 
13:00 - 18:00
Gilde van de Bellemannen
Mobiel
Jan de Belleman is stadsomroeper en enthousiast promotor van de Hasseltse jenever. Jan en zijn kleurrijk uitgedoste collega’s van de gilde vragen aandacht met hun bellen en durven zelfs spontaan een muzikaal duel aangaan met een drumband!
 
 
13:00 - 20:00
Den Ossekop
Kolonel Dusartplein
Den Ossekop verlaat dit jaar zijn vertrouwde stal op de Fruitmarkt en neemt zijn intrek in de Molenpoort. Wat niet verandert is de sfeer die de vele trouwe bezoekers al dertig jaar kennen en die ook deze editie de tent weer zal doen daveren. Voor die sfeer zorgen Danny Kerkhofs en Stefania, PartyPoppers, Joe Hardy, Sam Gooris ,…
 
14u00 - 16u00: Danny Kerkhofs & Lou Muzillo
16u00 - 16u30: Michael More
16u30 - 17u15: PartyPoppers
17u15 - 17u30: Michael More
17u30 - 18u00: Joe Hardy
18:00 - 18u15: Michael More
18u15 - 18u45: Sam Gooris
18u45 - 20u00: Michael More
 
13:00 - 20:00
't Kalf
Fruitmarkt

De plek waar de discojaren ‘70 terug tot leven komen. Dans onder onze grote discobol met een jenever in je hand of geniet van één van de jenevercocktails. 1 ding is zeker, trek je dansschoenen aan want er zal geshaked worden. Let’s groove baby!

15u00 - 17u30: Ralpheus
​17u30 - 19u00: Nightcrow
19u00 - 20u00: Discohans

 
 
13:00 - 20:00
Rotaract Hasselt
Rotaract Hasselt presenteert in de Maastrichterstraat (vlak aan 't Borrelmanneke) een spetterend programma vol ambiance.

zondag om 17u - 18u: Jasper LeJeune
zondag om 18u - 20u: Uncle G

 
 
13:30 - 14:00
De Banneuxkes
Maastrichterstraat (campus Hemelrijk)

Theatergezelschap De Banneuxkes brengt een wervelende show van Hesselse gedichten, moppen en liedjes in het Hessels dialect, doorspekt met humor.

 
 
 
 
14:00
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

De Tasty Town Big Band speelt thuis. De liefde voor de swing en big band muziek is hét kenmerk van de band. De combinatie met de lindy hop dansers vormt een wervelend geheel. Het publiek wordt actief betrokken bij het dansen. Kom kijken, luisteren en dans de lindy hop!


 
14:00
De zingende mannen
Bonnefantenstraat

Bij De Zingende Mannen draait alles rond gezelligheid en vriendschap. Dat weerspiegelt zich ook in hun repertoire. Ze kiezen resoluut voor medley’s met onder andere een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley en een Lalalamedley. Zing mee met het Limburgse mannenkoor dat – naar eigen zeggen – meer aandacht heeft voor de ober dan voor de dirigent!

 
14:00
Mariachi Los Tarascos
Paardsdemerstraat
De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!
 
14:00
Craie de Trottoir
Demerstraat
De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!
 
14:00 - 14:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)

De jeugdspelers van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap geven graag een inkijk in hun leefwereld aan de hand van leuke, grappige maar ook gevoelige sketches.


 

 
 
 
 
14:00 - 14:45
Great Balls of Choir
Minderbroedersstraat

Zing on the spot mee met pop- & rocksongs. Deze worden op korte tijd omgetoverd tot meerstemmige pareltjes. Er hoeft niets te worden meegebracht. Enkel de goesting om samen te zingen is voldoende! Speciaal voor de Jeneverfeesten ligt de focus op muzikanten die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd? 
 
 
14:00 - 17:30
Theatercafé De éénmanszaak
Badderijstraat (Bibliotheek Hasselt Limburg)
Eén vierkante meter, meer plaats heeft Stef Geers niet nodig om zijn éénmansjenevercafé uit te baten. Hij nodigt de voorbijgangers uit om even aan zijn toog te hangen en een gedicht, een mop, een geweldig levensverhaal, een bizar weetje of gewoon wat cafépraat met hem te delen. Stef charmeert en trakteert op zijn beurt.
 
14:00 - 20:00
Limburgse Lindy Hoppers & Shake Lab
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

Op de Lindy Hop Stage waan je je in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. De Limburgse Lindy Hoppers en vzw Sway nodigen je uit om op de aanstekelijke swingende deuntjes van Tasty Town Big Band lindy hop te dansen! Beide dagen is er een gratis lindy hop initiatie van 16.15 tot 17.00 uur. Kom genieten van een nostalgische atmosfeer in openlucht!


 
14:30
Marino Punk
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

Marino Punk is een overtuigd en virtuoos straatmuzikant. Hij vertolkt originele zigeunermuziek, Franse musettes, Spaanse paso dobles en tango’s maar net zo goed eigen composities en meezingers! Aarzel niet om ook een nummer aan te vragen!

 
14:30 - 15:00
De Banneuxkes
Maastrichterstraat (campus Hemelrijk)
Theatergezelschap De Banneuxkes brengt een wervelende show van Hesselse gedichten, moppen en liedjes in het Hessels dialect, doorspekt met humor.
 
 
15:00
Het Genootschap
Maastrichterstraat (Smaaksalon)
Het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst brengt muziek, zang en poëzie over leven, liefde en geestrijk genot.
 
 
 
15:00
Postkantoor
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

Ief Gilis AKA Ief Postino heeft wat met brieven en post! In zijn mobiel postkantoor brengt hij een nostalgische vertelling over de kracht en schoonheid van een handgeschreven brief of postkaart. Wil je, geïnspireerd door de voorstelling, zelf een brief of kaartje schrijven? Dat kan!

 
15:00
De Zingende Mannen
Grote Markt
Bij De Zingende Mannen draait alles rond gezelligheid en vriendschap. Dat weerspiegelt zich ook in hun repertoire. Ze kiezen resoluut voor medley’s met onder andere een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley en een Lalalamedley. Zing mee met het Limburgse mannenkoor dat – naar eigen zeggen – meer aandacht heeft voor de ober dan voor de dirigent!
 
15:00
Mariachi Los Tarascos
Kattegat
De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!
 
15:00
Borokov
Hoogstraat-Fruitmarkt

Borokov is een tienkoppig, gezellig gestoord gezelschap met blazers, snaren, een basdrum en andere trekzakkerij. Het Brusselse collectief brengt klassiekers uit de Balkan, Joodse klezmer en zo nu en dan en dan een oude wereldhit. Trek dus je beste training aan en ga los op de muziek van deze Brusselse bende.

 
15:00
Cliff Willy & Zijn Podiumboys
Paardsdemerstraat
Cliff Willy & Zijn Podiumboys serveren uvlive een wilde hoerastemming! Ze brengenvcovers van Vlaamse schlagerklassiekers enveigen Nederlandstalige bewerkingen vanvbekende rockhits. Humor en interactie staanvcentraal. Gewoon akoestisch op straat: metvCliff Willy is het alle dagen ambiance!
 
15:00
Rock au Vin
Zuivelmarkt
Een spetterende show vol interactieve ambiance met muziek uit de 60’s en 70’s gebracht op geheel eigenzinnige wijze maar altijd dansbaar, gesmaakt door jong en oud en zeer aanstekelijk. Als Rock au Vin u net laat dansen... kan u niet dansen.
 
15:00 - 15:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
De jeugdspelers van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap geven graag een inkijk in hun leefwereld aan de hand van leuke, grappige maar ook gevoelige sketches.
 
 
15:30
Marino Punk
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)
Marino Punk is een overtuigd en virtuoos straatmuzikant. Hij vertolkt originele zigeunermuziek, Franse musettes, Spaanse paso dobles en tango’s maar net zo goed eigen composities en meezingers! Aarzel niet om ook een nummer aan te vragen!
 
15:30
Craie de Trottoir
Demerstraat
De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!
 
15:30
Ze Quaffeurz
Bonnefantenstraat

Ze Quaffeurz is een zotte bende muzikanten die speelt wat je maar horen wil. Een grote live juke-box vol medleys, de grootste partyhits, funky stuff, New Orleans, vette pop en zelfs wat oldschool schlagers. Ze spelen het allemaal in hun eigen stijl! ZeQuaffeurz-stijl! Laat je omverblazen.

 
15:30 - 16:00
De Banneuxkes
Maastrichterstraat (campus Hemelrijk)
Theatergezelschap De Banneuxkes brengt een wervelende show van Hesselse gedichten, moppen en liedjes in het Hessels dialect, doorspekt met humor.
 
15:50
De Zingende Mannen
Paardsdemerstraat
Bij De Zingende Mannen draait alles rond gezelligheid en vriendschap. Dat weerspiegelt zich ook in hun repertoire. Ze kiezen resoluut voor medley’s met onder andere een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley en een Lalalamedley. Zing mee met het Limburgse mannenkoor dat – naar eigen zeggen – meer aandacht heeft voor de ober dan voor de dirigent!
 
16:00
Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Kermt
Kolonel Dusartplein

Dit muziekensemble brengt een programma waar je naar blijft luisteren.


 
16:00
Postkantoor
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)
Ief Gilis AKA Ief Postino heeft wat met brieven en post! In zijn mobiel postkantoor brengt hij een nostalgische vertelling over de kracht en schoonheid van een handgeschreven brief of postkaart. Wil je, geïnspireerd door de voorstelling, zelf een brief of kaartje schrijven? Dat kan!
 
16:00
Mariachi Los Tarascos
Hoogstraat-Fruitmarkt
De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico, Honduras en Spanje. Ze geven een nieuwe draai aan de volksmuziek uit Mexico en Latijns-Amerika. Mariachimuziek zoals je het nog nooit hebt gehoord!
 
16:00
Het Genootschap
Het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst brengt muziek, zang en poëzie over leven, liefde en geestrijk genot.
 
16:00
Babelouze
Havermarkt

De vrolijke brassband Babelouze brengt professionele en amateurmuzikanten samen: tubaspelers, trombonisten en sousafoonspelers, maar ook trompetspelers,fluitisten en percussionisten. Ze wisselen composities van Michel Massot af met jazzmuziek, wereldmuziek, polka en moeilijk te beschrijven burleske muziek.

 
 
16:00
Borokov
Zuivelmarkt
Borokov is een tienkoppig, gezellig gestoord gezelschap met blazers, snaren, een basdrum en andere trekzakkerij. Het Brusselse collectief brengt klassiekers uit de Balkan, Joodse klezmer en zo nu en dan en dan een oude wereldhit. Trek dus je beste training aan en ga los op de muziek van deze Brusselse bende.
 
16:00
Rock au Vin
Demerstraat
Een spetterende show vol interactieve ambiance met muziek uit de 60’s en 70’s gebracht op geheel eigenzinnige wijze maar altijd dansbaar, gesmaakt door jong en oud en zeer aanstekelijk. Als Rock au Vin u net laat dansen... kan u niet dansen.
 
16:00 - 16:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
De jeugdspelers van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap geven graag een inkijk in hun leefwereld aan de hand van leuke, grappige maar ook gevoelige sketches.
 
 
16:30
Marino Punk
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)
Marino Punk is een overtuigd en virtuoos straatmuzikant. Hij vertolkt originele zigeunermuziek, Franse musettes, Spaanse paso dobles en tango’s maar net zo goed eigen composities en meezingers! Aarzel niet om ook een nummer aan te vragen!
 
16:30
PartyPoppers
Den Ossekop- Molenpoortplein

Wat ooit als een grap begon, op een verjaardagsfeest, werd twee jaar geleden, al heel vlug serieus werk voor dit knotsgekke trio. Al heel snel hadden ze de smaak van muziek te pakken en begonnen ze samen een repertoire uit te zoeken, waar ze samen zich in konden vinden. Ze zochten een repetielokaal en begonnen volop te repeteren. Op 2 jaar tijd brachten ze maar liefst 3 single’s uit, die in verscheidene Vlaamse hitparades furore maakte. In het voorjaar van 2023 verschijnt dan hun nieuwe single, waar ook de nodige media aandacht aan zal gegeven worden en te downloaden en te streamen zal zijn op alle portals.

 
16:30
De Zingende Mannen
Grote Markt
Bij De Zingende Mannen draait alles rond gezelligheid en vriendschap. Dat weerspiegelt zich ook in hun repertoire. Ze kiezen resoluut voor medley’s met onder andere een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley en een Lalalamedley. Zing mee met het Limburgse mannenkoor dat – naar eigen zeggen – meer aandacht heeft voor de ober dan voor de dirigent!
 
16:30 - 17:00
De Banneuxkes
Maastrichterstraat (campus Hemelrijk)
Theatergezelschap De Banneuxkes brengt een wervelende show van Hesselse gedichten, moppen en liedjes in het Hessels dialect, doorspekt met humor.
 
16:30 - 17:15
Great Balls of Choir
Minderbroedersstraat
Zing on the spot mee met pop- & rocksongs. Deze worden op korte tijd omgetoverd tot meerstemmige pareltjes. Er hoeft niets te worden meegebracht. Enkel de goesting om samen te zingen is voldoende! Speciaal voor de Jeneverfeesten ligt de focus op muzikanten die geïnspireerd werden door alcohol. Is je keel al gesmeerd?
 
 
 
17:00
Postkantoor
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)
Ief Gilis AKA Ief Postino heeft wat met brieven en post! In zijn mobiel postkantoor brengt hij een nostalgische vertelling over de kracht en schoonheid van een handgeschreven brief of postkaart. Wil je, geïnspireerd door de voorstelling, zelf een brief of kaartje schrijven? Dat kan!
 
17:00
Babelouze
Bonnefantenstraat

De vrolijke brassband Babelouze brengt professionele en amateurmuzikanten samen: tubaspelers, trombonisten en sousafoonspelers, maar ook trompetspelers,fluitisten en percussionisten. Ze wisselen composities van Michel Massot af met jazzmuziek, wereldmuziek, polka en moeilijk te beschrijven burleske muziek.

 
 
 
 
17:00
Craie de Trottoir
Demerstraat
De non-verbale nonsens van Hendrik&Co werkt inspirerend. Met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij je te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen. Straattheater zoals het bedoeld is!
 
17:00
Rock au vin
Kolonel Dusartplein
Een spetterende show vol interactieve ambiance met muziek uit de 60’s en 70’s gebracht op geheel eigenzinnige wijze maar altijd dansbaar, gesmaakt door jong en oud en zeer aanstekelijk. Als Rock au Vin u net laat dansen... kan u niet dansen.
 
17:00
Ze Quaffeurz
Zuivelmarkt
Ze Quaffeurz is een zotte bende muzikanten die speelt wat je maar horen wil. Een grote live juke-box vol medleys, de grootste partyhits, funky stuff, New Orleans, vette pop en zelfs wat oldschool schlagers. Ze spelen het allemaal in hun eigen stijl! ZeQuaffeurz-stijl! Laat je omverblazen.
 
17:00 - 17:30
Koninklijk Hasselts Operettengezelschap
Het Stadsmus (Guido Gezellestraat)
De jeugdspelers van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap geven graag een inkijk in hun leefwereld aan de hand van leuke, grappige maar ook gevoelige sketches.
 
 
17:30
Marino Punk
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)
Marino Punk is een overtuigd en virtuoos straatmuzikant. Hij vertolkt originele zigeunermuziek, Franse musettes, Spaanse paso dobles en tango’s maar net zo goed eigen composities en meezingers! Aarzel niet om ook een nummer aan te vragen!
 
17:30
Joe Hardy
Den Ossekop- Molenpoortplein

Joe Hardy is ondertussen niet meer weg te denken tijdens de jaarlijkse Jeneverfeesten. Zijn passage in Den Ossekop en op het Dusartplein zal ook dit jaar tumult veroorzaken. Zing mee met het Vlaamse muzikale wonder. Hier alvast het refrein: “Hasselt, Hasselt de jeneverstad … Den Ossekop, De Borrelman, we zijn alweer op pad. En wie wil er niet feesten in een mooie stad als hier, jeneverfeest dat is volop plezier…”

 
 
17:30
De Zingende Mannen
Hoogstraat-Fruitmarkt
Bij De Zingende Mannen draait alles rond gezelligheid en vriendschap. Dat weerspiegelt zich ook in hun repertoire. Ze kiezen resoluut voor medley’s met onder andere een drinkmedley, een Vlaamse schlagermedley en een Lalalamedley. Zing mee met het Limburgse mannenkoor dat – naar eigen zeggen – meer aandacht heeft voor de ober dan voor de dirigent!
 
17:30 - 18:00
De Banneuxkes
Maastrichterstraat (campus Hemelrijk)
Theatergezelschap De Banneuxkes brengt een wervelende show van Hesselse gedichten, moppen en liedjes in het Hessels dialect, doorspekt met humor.
 
18:00
Info*Matic
Witte Nonnenstraat (Jenevermuseum)

Wereldvreemde Rosa brengt haar tijd door in de ‘info*matic’. Wanneer je op de knop ‘info’ drukt, gaat Rosa aan de slag. Ze opent en sluit luikjes en deurtjes en bezorgt je op één of andere manier een infokaart en een potlood. Zo verkrijg je dus de gevraagde info, maar ben je er ook wat mee? Hou rekening met een (kleine) wachtrij.

 
18:00 - 18:30
Tasty Town Big Band
Dorpsstraat (Vanveldekeplein)

De Tasty Town Big Band speelt thuis. De liefde voor de swing en big band muziek is hét kenmerk van de band. De combinatie met de lindy hop dansers vormt een wervelend geheel. Het publiek wordt actief betrokken bij het dansen. Kom kijken, luisteren en dans de lindy hop! 
 
18:15
Sam Gooris
Den Ossekop- Molenpoortplein

Vlaanderen kent Sam Gooris als een vrolijke springin-’t-veld, ambiancemaker bij uitstek. De eenvoud en het grote entertainmentgehalte maakt van Sam Gooris een groots artiest. Sam Gooris draagt met trots de vaandel als dé sfeermaker en is niet meer weg te denken uit het show- en entertainmentlandschap. Waar je Sam ook tegen komt, op welk podium hij ook moet staan, welk voorprogramma hij ook moet verzorgen, welk publiek hij ook maar naar z’n hand moet zetten…

 
18:15
Ze Quaffeurz
Hoogstraat-Fruitmarkt
Ze Quaffeurz is een zotte bende muzikanten die speelt wat je maar horen wil. Een grote live juke-box vol medleys, de grootste partyhits, funky stuff, New Orleans, vette pop en zelfs wat oldschool schlagers. Ze spelen het allemaal in hun eigen stijl! ZeQuaffeurz-stijl! Laat je omverblazen.
 
18:30
Joe Hardy
Kolonel Dusartplein
Joe Hardy is ondertussen niet meer weg te denken tijdens de jaarlijkse Jeneverfeesten. Zijn passage in Den Ossekop en op het Dusartplein zal ook dit jaar tumult veroorzaken. Zing mee met het Vlaamse muzikale wonder. Hier alvast het refrein: “Hasselt, Hasselt de jeneverstad … Den Ossekop, De Borrelman, we zijn alweer op pad. En wie wil er niet feesten in een mooie stad als hier, jeneverfeest dat is volop plezier…”
 
 
18:30
Babelouze

De vrolijke brassband Babelouze brengt professionele en amateurmuzikanten samen: tubaspelers, trombonisten en sousafoonspelers, maar ook trompetspelers,fluitisten en percussionisten. Ze wisselen composities van Michel Massot af met jazzmuziek, wereldmuziek, polka en moeilijk te beschrijven burleske muziek. 

Over de Hasseltse Jeneverfeesten

De rijkdom van het Hasselts verleden als hoofdstad van de jenever leeft verder in de hedendaagse kwaliteit van het Hasseltse 'witteke', het Jenevermuseum, confréries en culinaire hoogstandjes, en de Hasseltse Jeneverfeesten. Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober vieren alle Hasselaren hun rijke traditie tijdens een van de grootste en meest uitbundige stadsfeesten van het land. Muziek, dans, straattheater, een kelnerloop en een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert, een museum dat jenever stookt, optochten en tentoonstellingen, een culinair dorp en jazz, intronisaties en jenever in alle smaken en kleuren.

Dat zijn de Jeneverfeesten, twee dagen lang, de stad op zijn kop.
 
Volg ons op Facebook & Instagram. Deel je foto's met
de hashtag #Jeneverfeesten en maak kans op een Jeneverpakket!

Praktisch

Lees meer

Bereikbaarheid

Het grootste feest in het kleinste glaasje staat voor de deur. De Jeneverfeesten hebben impact op de verkeerssituatie: zowel op zaterdag 15 als op zondag 16 oktober wordt de binnenstad afgesloten tussen 10 en 22 uur. Alle parkings blijven bereikbaar. Bekijk hier onze parkeertips en het programma.
 
 
 
 
Lees meer

Cashless betalen

Vanaf deze editie kan aan de eet- en drankstandjes enkel nog met je eigen bankkaart of smartphone, via payconic of andere betaalwijzen betaald worden.
 
 
 
Lees meer

Duurzaamheid

Vaarwel, wegwerpborreltjes!
Lees meer

Parking

Hier kan je terecht voor een overzicht van de parkings.

 
Lees meer

Veiligheid

Om de feesten veilig en gezellig te houden wordt aan alle
partners en bezoekers discipline gevraagd. Geen verkoop of aankoop van flessen en geen glas op straat.
Er worden ook twee medische hulpposten voorzien en de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen om alles goed en veilig te laten verlopen.