10 dingen die altijd gebeuren op de Jeneverfeesten

Geschreven op 5 september 2018
10 dingen die altijd gebeuren op de Jeneverfeesten
De Jeneverfeesten staan weer bijna voor de deur. Om jullie al dorstig te maken, lees je hieronder 10 dingen die altijd wel gebeuren op de Jeneverfeesten. Wedden dat je ze volgende editie ook allemaal afvinkt? 

1.Je rijdt half Hasselt door op zoek naar een parkeerplek.Hoezeer je jezelf ook beloofde om dit jaar vroeger te vertrekken. Maar eigenlijk had je beter het openbaar vervoer genomen of je auto op een (gratis) parking aan de rand van de stad geparkeerd en zo verder gereisd met de bus. Alle info ivm bereikbaarheid vind je op onze site.


2.Je raakt die ene vriend(in) kwijt op wie je zou letten.Om hem/haar een halfuurtje later terug te vinden met een hoop nieuwe vrienden. Het Limburggevoel, zeker?
 
3.Je spreekt ergens af maar komt er veel te laat aan.Straattheater, live muziek, jeneverstandjes, exposities,…er is zoveel te zien tijdens de jeneverfeesten dat je de tijd uit het oog verliest


4.Je staat een kwartier met je arm omhoog bij de traktatie van het borrelmanneke.Want jenever uit een beeldje smaakt natuurlijk veel beter. De place-to-be hiervoor: Maastrichterstraat, van 16u tot 16u45!


5.Je loopt verloren in de stad.Of het nu de jenever is of je oriëntatiegevoel. Even weet je niet meer welke kant je op moet. Gelukkig staat er een handig stadsplan in de Jeneverfeesten-folder.


6.Je schoenen hebben alle kleuren van de regenboog.Je merkt het niet maar plots, uit het niets, zien je schoenen rood, groen en oranje. Ook wij zoeken nog naar een verklaring voor dit vreemde fenomeen


7.Je raakt de tel kwijt.


2 cactus, 3 hazelnoot, 2 wittekes, 1 vanille…of nee, 1 cactus, 2 hazelnoot, 3 wittekes, 2 vanille….of nee, het was….


8.Er wordt stevig gedanst.


Jenever maakt niet alleen de tongen los maar zeker ook de benen. Stap in de zoveelste polonaise die voorbijkomt of laat je gaan op de muziek van de vele live acts


9.Je schrikt achteraf van de foto’s die je nam.


Een gezicht op halfzeven wil alleen maar zeggen dat het plezant was! Hopelijk gebruikte je wel de hashtag #Jeneverfeesten op Instagram, want dan kan je nog een traktatie winnen ook!

 
10.Je moet maandag met een kater naar het werk.


Gelukkig wordt die kater ook verzacht door een heleboel goede herinneringen.