Bubbel boven borrel: Hasseltse Jeneverfeesten 2020 geannuleerd

Geschreven op 11 september 2020
Bubbel boven borrel: Hasseltse Jeneverfeesten 2020 geannuleerd
Het kernteam van de Hasseltse Jeneverfeesten en bestuurders van de stad Hasselt hebben samen beslist om de Jeneverfeesten 2020 niet te laten doorgaan. “De huidige maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en mondmaskers dragen zouden het feest enorm belemmeren,” verklaart Hasselts schepen van Evenementen Habib El Ouakili. “Bovendien mogen we het risico niet nemen dat de Hasseltse Jeneverfeesten zelf een nieuwe boost aan het coronavirus zou geven, gezien de vele bezoekers uit binnen- en buitenland.”
 
Veiligste beslissing
Steven Vandeput, burgemeester van Hasselt, vult aan: “Experten schatten het gevaar op een derde golf eind oktober erg realistisch in. Het is dus de beste en veiligste beslissing om de Hasseltse Jeneverfeesten dit jaar te annuleren. Met pijn in het hart, maar de veiligheid van onze Hasselaren en de vele bezoekers gaat uiteraard voorop.”

“Met pijn in het hart annuleren we de Hasseltse Jeneverfeesten, editie 2020. De veiligheid en gezondheid van onze Hasselaren en vele bezoekers gaat uiteraard voorop.” – Burgemeester Steven Vandeput
 
Uitkijken naar een topeditie in 2021
Maar uitstel is zeker geen afstel. Jean-Pierre Swerts, voorzitter vzw Jeneverfeesten: “We zijn momenteel aan het kijken naar kleinschalige en coronaproof alternatieven om dit jaar nog te organiseren. Wat wel al zeker is, is dat we nu extra tijd hebben om de volgende editie in 2021 zeer degelijk en professioneel voor te bereiden. Dat belooft een topeditie te worden, en dan feesten we dubbel zo hard!”
 
“Uitstel is zeker geen afstel. Volgend jaar feesten we dubbel zo hard!” – Jean-Pierre Swerts, voorzitter vzw Jeneverfeesten