Dertig jaar Jeneverfeesten

Geschreven op 2 oktober 2019
Dertig jaar Jeneverfeesten
Ruim 50 artiesten en groepen, en 200 voorstellingen en attracties vullen de straten en pleinen, musea en onvermoede locaties voor deze dertigste editie. Straattheater, dans, muziek, en producties met een hoog doe-gehalte. De bezoekers als artiest, van heel jong tot heel oud!
 
Ontdek hier een greep uit het jubileumaanbod: 

Brecht Hermans & Cie Manneke met De Jeneverbeker
Hasselt heeft talent! Wie klimt op het podium en wint de Jeneverbeker? Overtuig de jury: krijs I’m So Excited in de karaoke, playback de Spice Girls, speel een scene uit Titanic na of breng een gedicht van Baudelaire. Kostuums en pruiken zijn beschikbaar, dus waar wacht je op? Word nu de ster van de Jeneverfeesten! Heb jij een voorstel voor een act? Mail naar brecht@jeneverfeesten.be
 
DefDef Theatercompganie met KAAUWBOOJ
Volg het verhaal van onze held in de Far West. Hij heeft geen schoenen, geen paard en zelfs zijn lief is gaan lopen. En dat terwijl een kaauwbooj altijd een goede indruk moet maken want een goede indruk maken, is alles in het land van de roodhuiden en bonenvreters. Onze held geeft niet op en gaat zijn meisje halen, mét paard én bonen én een stevige portie geluk.
WAARSCHUWING! Enkel voor echte stoere kerels of meisjes met een snor.
 
Gestookte Vertellingen 
Lekker Limburgs organiseert ‘Gestookte Vertellingen’. Hierin brengen door de wol geverfde vertellers plezante en waargebeurde anekdotes over bestaande en verdwenen Hasseltse stokerijen waaronder Fryns, Massy, Motmans, Severy, Smeets, ‘t Stookkot en Wissels. In het proeflokaal kan je jong en heel oud gedistilleerd proeven.Daar het aantal plaatsen beperkt is tot 25 personen per sessie is vooraf inschrijven via www.jeneverstokers.be noodzakelijk.

Rariteitenkabinet

In de Maastrichterstraat, in een 18de-eeuws handelspand richt Karine Caelen een rariteitenkabinet in. Tijdens de vooroorlogse periode deed het ondermeer dienst als café waar de jenever rijkelijk vloeide. Nergens beter dan hier kan je bijzondere attributen bezichtigen die ontegensprekelijk deel uitmaken van de Hasseltse jenevergeschiedenis. Patrick Reygel vertelt in een Hesselse causerie het verhaal van de Hesselse jenever.

Limburgse Lindy Hoppers & dansschool Shake Lab

Op de Lindy stage wanen de bezoekers zich onder het waakzaam oog van Hendrik Van Veldeke in de jaren ’30 én ’40 van de vorige eeuw. Limburgse Lindy Hoppers en dansschool Shake Labnodigen de bezoekers uit om op de aanstekelijke, swingende deuntjes van Tasty Town Big Band lindy hop te dansen.


30 jaar Jeneverfeesten. 
Da verdient e speciaal efforke. 

Heb jij een interessante jeneverfeestmoment? Heb je iets onnozel, plezant, markant meegemaakt? Heb je een van de afgelopen edities iets gehoord of gezien? Of dubbel gezien?
De Hasseltse jeneverfeesten zoeken toffe momenten die je beleefde. Inspirerende anekdotes en frisse (of minder frisse) belevenissen die van jouw jeneverfeest een blijvende herinnering maakte. 

Stuur een mailtje met jouw verhaal, je anekdote, korte beschrijving naar info@jeneverfeesten.beof naar Jeekast@hotmail.com. Vermeld zeker je naam en telefoonnummer. 
De teksten worden gebruikt voor een voorstelling van Jee Kast op de jeneverfeesten 2019.

Monkey Business met The Red Light District
De prettig gestoorde bende van Monkey Business strijkt neer op het Capucienenplein en tovert deze om tot een rosse buurt. Met rooie oortjes een bezoekje brengen aan hun kabberdoesjke? Het kan! Freddy Fickmeister en Peter die Porno kijken uit naar jullie komst, en oh ja… what happens at “the rode boulevard” stays at "the rode boulevard”!
 
De Jubileumact!
Bij een jubileum hoort een groot feest, verrassingen, een receptie…
Zorg dat je zondag om 17 uur op het Molenpoortplein bent voor een spetterende apotheose!