Veel ambiance, geen plastic en cash!

Geschreven op 2 oktober 2019
Veel ambiance, geen plastic en cash!
We willen van deze jubileumeditie ook een milieubewuste en veilige editie maken. Zorg voor ons milieu is een zaak van iedereen, zo ook tijdens de Jeneverfeesten. De organisatoren, de stad, de partners én de bezoekers kunnen samen van deze feesten een mooie maar ook een ‘schone’ editie maken.

Overal in de stad, maar vooral aan alle drank- en eetstanden en standjes staan naast de normale bakken voor restafval speciale containers met deksels met kleine ronde gaatjes waarin de herbruikbare jeneverbekertjes dienen gedeponeerd te worden. Nérgens anders, niet in de afvalbakken, niet op de grond,… nergens.
 
Een bekertjes-infopunt
Op de hoek van de Hoogstraat en de Vismarkt staat een tent waar je terecht kan voor informatie, voor een programmaboekje, en voor nog iets…
 
…Tien vuile bekertjes voor een consumptiebonnetje!
Geef toe, dat is een mooie ruil. Verzamel zelf tien gebruikte bekertjes en ruil ze in voor een consumptiebonnetje aan het bekertjes-infopunt, of bij een van de medewerkers van het bekertjesteam.
 
Cash-arm!
Op 17 plaatsen in de stad kan je consumptiebonnetjes kopen. Dit kan cash of met bancontact. Aan de drank- en eetstandjes kan je enkel met bonnetjes betalen, dus niet met geld.