Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Auto

Hasselt is bereikbaar via de autosnelwegen E313 en E314. Er zijn heel wat (gratis) parkings in en rondom het stadscentrum. Je kunt de auto achterlaten aan de rand van de stad om zo verder reizen met de bus. Raadpleeg deze website voor meer informatie. 

Trein

Reizen met de trein is milieuvriendelijk en zeer gemakkelijk. Hasselt is een IC-station, dus vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur rechtstreekse verbindingen.
Plan je route via de website

Bus

Bent u op zoek naar reisinformatie naar Hasselt? Bel dan De Lijn Info op het nummer 070 220 200 of raadpleeg de website


Taxi

Ook de verschillende taximaatschappijen staan klaar om u veilig naar huis te brengen. Voor een stadsrit binnen de grote ring is er alvast een vast tarief van 8 euro. De tarieven zijn te raadplegen via volgende website


Fiets

Er is een bewaakte fietsenstalling voorzien op zaterdag en zondag van 10 tot 20 uur achter het stadhuis en aan het TT-center.

Bewoners binnenstad

Zowel op zaterdag als op zondag wordt de binnenstad afgesloten tussen 10 en 22 uur.

  • Op de Vismarkt beginnen de voorbereidende werken al op vrijdag 19 oktober (6 uur) en ook de afbraak op 22 oktober kan in de voormiddag nog voor hinder zorgen. Er is dan geen doorgang mogelijk in het voetgangersgebied ter hoogte van de Vismarkt, omrijden moet langs de Sint-Jozefsstraat.
  • De Paardsdemerstraat is permanent afgesloten tijdens het weekend van de Jeneverfeesten.
  • Alle ondergrondse parkings blijven bereikbaar. Je moet er alleen rekening mee houden dat de parking Luikerpoort niet bereikbaar is via de Toekomststraat, wel via de kleine ring. 
  • Woon of werk je in de binnenstad of heb je er een garage, dan vragen we je om jouw wagen op één van de randparkings te parkeren.  De doorgang voor de hulpdiensten blijft gegarandeerd.